Koduotsija ⟩ Sõbralik Mürakas otsib aiaga kodu, kus palli mängida

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Mürka leiti maanteel autode ees jooksmas, koera omanik pole välja ilmunud.
Mürka leiti maanteel autode ees jooksmas, koera omanik pole välja ilmunud. Foto: Pärnu loomade varjupaik

Pärnu loomade varjupaigas ootab kodupakkumist umbes aastane koerapoiss Mürakas, kes leiti ühel aprillikuu laupäeval sihitult Põhja-Pärnumaa vallas autoteel jooksmas.

Suurt kasvu, Vändra Mürkaks ristitud noor ja sõbralik koer sattus kohaliku varjupaiga hoole alla 17. aprillil, kui pelgupaiga telefonil edastati kiireloomuline abipalve seoses suure koeraga, kes jookseb Põhja-Pärnumaal Kirikumõisa külas maanteel autode ees. Ula peal looma õnneks leidus lähikonnas hooliv vapper naine, kes koera sõiduteelt päästis ja varjupaiga töötajate saabumiseni tema eest hoolitses.

Pärnu loomade varjupaiga juhataja Seyle Jussi sõnutsi ei tulnud senine pere koerale järele.

Juss iseloomustab noort koera heatahtliku ja alandliku loomana, kes on väga inimesele keskendunud. “Mürkale sobib aktiivne omanik, kes soovib temaga tegelda, käia iga päev pikematel jalutuskäikudel ja koertekoolis. Koerale meeldib palli mängida ja koos inimestega tegutseda,” selgitas Juss ja lisas, et loom sobib ka suuremate lastega perre, väiksemad põnnid võib ta kogemata pikali jooksta. Suuruse ja karvkatte poolest passib Mürka lemmikuna eramajja, mida ümbritseb kõrge, koerakindel aed. “Kui Mürkal on igav, võib ta muidu jälle minna maailma avastama,” selgitas Juss.

Mürka varasemast elust pole palju teada, aga koera kehakeelest võib välja lugeda, et meeldiv see polnud.
Mürka varasemast elust pole palju teada, aga koera kehakeelest võib välja lugeda, et meeldiv see polnud. Foto: Pärnu loomade varjupaik

Suur ja kaunis koer vajub inimese liginedes madalamaks kui muru ja viskab selili. Koerte kehakeeles tähendab see enamasti “Palun ära tee mulle liiga ...”. Millist elu kutsa enne varjupaika sattumist elas, teab ta vaid ise.

Mürakas on saanud kiibi, vaktsiinid, parasiiditõrje. Ka on ta kastreeritud. Protseduurid maksid kokku 202 eurot ja Varjupaikade MTÜ vajab kulude katteks loomasõprade annetusi.

Et leida loomale parim kodu ja veenduda, et lemmiklooma võtmine on läbimõeldud otsus, tuleb huvilisel varjupaiga kodulehel täita ankeet. Vändra Mürkaga saab tutvust sobitada varjupaigas, lisainfot võib küsida meilil parnu@varjupaik.ee ja telefonitsi 524 6705.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles