Taimi Lehtmets Kruusimäe talust pani kurgiseemned mulda 6. märtsil, tomatid juba 6. veebruaril. Sellest ajast alates on ta pidanud ööselgi kasvuhoonel silma peal hoidma, sest ahju on vaja puid järjepidevalt juurde panna. “Oleme mehega ära jaganud. Tema käib varem, mina käin alates kolmest,” räägib Lehtmets. Mõttes oli tänavu kütmine üle vaadata, aga puud olid juba ostetud.
Tellijale
Kurki ja redist juba saab, teisi kodumaiseid vilju tuleb oodata
Esimesed kurgid valmisid 16. aprillil. Need sõi ära oma pere. Tomatitel on väikesed viljad küljes, saaki on oodata juuni alguses.
Varast kurki on Lehtmets kasvatanud juba 30 aastat. Toona eelistasid inimesed pikka kurki. “Lühikest kurki see aeg soojas kasvuhoones ei kasvatatud,” meenutab ta. Isegi köögiviljadel on oma mood.
Tänavu on Lehtmets müünud enamasti kodust ja kauplemine läheb hästi. Käiakse ostmas kilo-kahe kaupa, mõni võtab viis. Ta pakub, et põhjus peitub koroona levikus, inimesed pelgavad turule rahva sekka minekut. Eelmisel aastal oli samamoodi.