Politsei on alkoholijoobes juhte tabanud umbes sama palju kui mullu

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Alkoholi tarvitanud juht ei hinda oma suutlikkust kriitiliselt, muutub liiga uljaks ja julgeks ning seab seeläbi ohtu nii enda kui ka kaasliiklejad.
Alkoholi tarvitanud juht ei hinda oma suutlikkust kriitiliselt, muutub liiga uljaks ja julgeks ning seab seeläbi ohtu nii enda kui ka kaasliiklejad. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Kuigi politsei on tänavu on viimastel kuudel panustanud liiklusjärelevalvesse tavapärasest vähem, on nelja kuuga tabatud joobes roolikeerajaid samas suurusjärgus kui mullu.

Pärnu politseijaoskonna liikluse ja sisepiirigrupi välijuhi Ivo Haava sõnul on nad koroonapiirangute tõttu teinud tänavu vähem puhumisreide, et vältida liigseid kokkupuuteid ja tagada seeläbi inimeste turvalisus. Näiteks viimase kahe kuu jooksul on suurendatud piirangutest kinnipidamist kontrollivate patrullide hulka.

Sellegipoolest on Pärnumaal nelja kuuga kontrollitud 19 821 autojuhi kainust, nendest 112-l tuvastati joove. Võrdluseks: eelmisel aastal olid need numbrid vastavalt 20 346 ja 138.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles