Raeküla rannaniidul nähti vähem linnuliike kui eelmisel vaatlusel

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Raekülas nähti nii hänilast (pildil) kui kuldhänilast – tegemist on lähedaste liikidega västriklaste sugukonnast västriku perekonnast, kes kipuvad omavahel ristuma.
Raekülas nähti nii hänilast (pildil) kui kuldhänilast – tegemist on lähedaste liikidega västriklaste sugukonnast västriku perekonnast, kes kipuvad omavahel ristuma. Foto: Karl Adami

Laupäeval selgus kümnendat korda Eesti kõige linnurikkam vaatlustorn – Puise vaatlusplatvorm Matsalu rahvuspargis, kus linnuhuvilised märkasid 93 liiki sulelisi. Pärnumaal jälgiti tiivulisi Raekülas Hirve linnutornis, kus registreeriti 43 linnuliiki.

Eelmise nädala soojalainega jõudsid kohale hilised ränduridki. Ka vaatluspäeva hommik oli enamikus paikades kevadiselt soe ja sademeteta.

Pärnumaa linnuklubi president ja harrastusornitoloog Eedi Lelov tõdes, et vaatluspäeva tulemus oli keskmine ja küsimusi, miks, on õhus rohkem kui üks. “On paremaid aegu olnud. Ilm polnud ka kõige parem,” tunnistas ta ja selgitas, et tunamullu vaadeldi 59 liiki. Mullu jäis loendus eriolukorra tõttu üldse ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles