Pärnumaal on vaktsineerimisajad otsa lõppenud

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Pärnumaal olid täna vabad vaktsineerimisajad otsa lõppenud.
Pärnumaal olid täna vabad vaktsineerimisajad otsa lõppenud. Foto: Mihkel Maripuu

Pärnu Postimehe lugeja üritas sel nädalal end mitmel päeval vaktsineerima registreerida, kuid see tal ei õnnestunud. Tuleb välja, et neid aegu ei olegi palju saadaval.

Sotsiaalministeeriumi COVID-19 vaktsineerimise töörühma pressinõuniku Gea Otsa teatel oli tänahommikuse seisuga kogu Eesti peale järel 1682 vaktsineerimisaega, aga eile lisati 10 000 uut aega üle Eesti, neist pool Harjumaale. Järgmise nädala alguses tuleb aegu veel juurde. “Pärnumaal olid ajad täiesti otsa saanud, aga sinna lisatakse Pfizeriga vaktsineerimiseks ülejärgmisest nädalast alates 1000 aega,” ütles Otsa.

Uued ajad on valdavalt juuni teise poolde ja neid lisatakse jooksvalt. COVID-19 vaktsineerimise töörühma juhi Marek Seeri sõnutsi on praegu õige hetk vaktsineerimiseks aeg broneerida ja mitte jätta seda sügisesse. “Vaid nii saab olla kindel, et uueks viirustehooajaks on tõhusaim kaitse olemas nii igaühel eraldi kui ühiskonnal tervikuna,” rõhutas Seer. “Esmane kaitse on aga olemas juba paar nädalat pärast esimest kaitsesüsti.”

Teiseks vaktsiinidoosiks inimene ise aega broneerida ei saa, selleks antakse uus aeg esimese doosi tegemise ajal. Seejuures tuleb arvestada, et teise doosi saab samas kohas, kus esimesegi, ning teine kaitsesüst tehakse sama vaktsiiniga. Erandiks on Jannseni vaktsiin, mille puhul piisab ühest doosist.

Tänahommikuse seisuga on Eestis vähemalt ühe doosiga vaktsineeritud 458 598 inimest. Täiskasvanud elanikkonnast on ühe doosi saanud 42,6 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles