Selgus Pärnu kaasava eelarve rahvahääletuse tulemus

Karl Hütt
, reporter
Copy
Kinnistu, kuhu plaanitakse rajada kultuuriklubi Tempel.
Kinnistu, kuhu plaanitakse rajada kultuuriklubi Tempel. Foto: Urmas Luik

Eile lõppes Pärnu linna kaasava eelarve rahvahääletus, kus 2936 inimest aitasid selgitada võitja. 

Enim hääli 861 kogus kultuuriklubi Tempel, mille kirjelduses on välja toodud, et eesmärk on rajada Pärnusse keskmise suurusega multifunktsionaalne kontserdisaal kultuurisündmuste korraldamiseks.

Keskuse asukohaks on planeeritud Lai 10 ehk endine REVi tööstuskompleksi spordisaal koos jõe poole avanevate garaažidega. Projekti hinnanguline maksumus on 100 000 eurot. 

Kultuuriklubi Tempel taasavamise plaani pidav Andres Tölp ütles nädala alguses avaldatud intervjuus, et Templi taaskäivitamisplaan pole juhuslikult edetabeli eesotsas. “Hirmul, et Pärnu live-muusika skeene lakkab olemast, on ilmselt põhiline roll, et Templile on toetust avaldanud juba ligemale 800 pärnakat,” hindas ta. 

Kaasava eelarve rahvahääletuse teisele kohale platseerus Pärnu loovlinnaku idee (420 häält), kolmanda koha saavutas 398 häälega Loode-Pärnu kettakolfipark ja neljada häältesaagi sai Pärnu ranna välijõusaal (293).

Nende vahel kaasava eelarve 80 000 eurot tänavu jagataksegi: kolmele esimese ideele 25 000 eurot ja neljanda koha ideele 5000 eurot.

Hääletusel said osaleda vähemalt 16aastased Pärnu linna ja osavaldade elanikud, igal elanikul oli võimalik hääletada ühe idee poolt. 

Kaasava eelarve rahvahääletuse nimekirjades oli 31 610 pärnakat, mis tähendab, et oma sõna ütles sekka 9,8 protsenti hääleõiguslikest keskuslinlastest ja osavaldade elanikest.

Kaasava eelarve rahvahääletuse tulemused.
Kaasava eelarve rahvahääletuse tulemused. Foto: Pärnu Linnavalitsus
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles