Linn ostab osa vanast politseimajast

Pärnu Postimees
Copy
Pika tänava politseimaja kaob järgmise aasta lõpuks linnapildist.
Pika tänava politseimaja kaob järgmise aasta lõpuks linnapildist. Foto: Lilli Tölp

Pärnu linnavalitsus ostab Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsilt (RKAS) osa praeguse politseimaja kinnistust, et rajada sinna Laia ja Pikka tänavat ühendav Pargi tänava lõik.

Pargi tänava kinnisasja ostmine on seotud Raba–Laia tänava autosilla ehitamisega. Ilma selleta saaks linn sillalt tuleva liikluse suunata Laia tänava kaudu Aia tänava pikendusele, Pargi tänav aga on otsetee, jõudmaks Pikale tänavale.

Pärnu sisejulgeolekuasutused kolivad peagi Tammsaare puiestee äärde kerkinud sisejulgeoleku ühishoonesse. Linnavalitsus ja RKAS on kokku leppinud, et Pikk 18 asuv praegune politseimaja lammutatakse hiljemalt järgmise aasta lõpuks ja endale ostetavale kinnistule jääva hooneosa lammutamiskulud tasub Pärnu linn.

Politseimaja kinnistu jagamise tulemusena moodustatud katastriüksus Pargi tänaval on 1997ruutmeetrine ja maksab linnale käibemaksuta 95 000 eurot. Üksuse piiridesse jääb osa politseimajast ning politsei ja päästeameti hoone vahelisest teest.

Kokkuleppe kohaselt ostab RKAS linnalt 238 000 euro eest osa Tammsaare pst T2 kinnistust, millest moodustatakse kaks eraldi kinnistut: 3262- ja 2207ruutmeetrine. Ühele neist soovib RKAS rajada maksu- ja tolliameti Pärnu teenindus- ja büroohoone, teisele parkla sisejulgeoleku ühishoone tarbeks. Müüdav linnamaa asub Suurejõe Selveri ja Decora kaupluse vastas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles