Linn jättis valimisringkondade arvu puhul ukse näiliselt lahti

Pärnu Postimees
Copy
Valimised.
Valimised. Foto: Erik Prozes

Pärnu linnavalitsus tutvus volikogu opositsiooni liikmete esitatud eelnõuga moodustada tulevastel valimistel kaks valimisringkonda ja mõne nädala jooksul peaks selguma, kas see leiab volikogus vajaliku toetuse. Suure tõenäosusega volikogu aasta algul vastu võetud otsust teha kohalikeks valimisteks Pärnus üks ringkond, ringi ei vaata.

„Kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse kohaselt on volikogu järgmise koosseisu liikmete arvu ja valimisringkondade arvu määramine volikogu ainupädevuses,” sedastas linnavalitsus arvamuse volikogu Isamaa fraktsiooni liikme Siim Suursilla, Reformierakonna fraktsiooni esindaja Jüri Lebedevi ja sotsiaaldemokraat Kalev Kaljuste koostatud eelnõu kohta. „Korralised kohaliku omavalitsuse volikogu valimised toimuvad üldkorras vastavalt kohaliku omavalitsuse volikogu valimise seaduse ja kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse sätetele. Sellest tulenevalt võib Pärnu linnas moodustada kaks valimisringkonda. Volikogu liikmete arv ja valimisringkondade moodustamine tuleb otsustada hiljemalt 90. päeval enne valimispäeva ehk hiljemalt 19. juulil.”

Eelnõuga tehakse ettepanek moodustada Pärnu linnavolikogu 2021. aasta valimisteks kaks ringkonda: ühe piirid kattuksid Pärnu linna asustusüksuse ja teise omad Audru, Paikuse ja Tõstamaa osavalla piiridega. Linnavolikogu liikmete arv – 39 – jääks eelnõu kohaselt samaks mis praegugi.

Et opositsioonil on volikogus 19 häält ja võimuliidul 20, ei leia see eelnõu seal tõenäoliselt küllaldast toetust ja valimised toimuvad ühes ringkonnas, nagu volikogu otsustas pool aastat tagasi.

Pärnu linnavolikogu koguneb 17. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles