Kabli ootab aasta küla valimise rahvahääletusel toetushääli

Pärnu Postimees
Copy
240 elanikuga Kabli on paljudele teada-tuntud suvituspaik.
240 elanikuga Kabli on paljudele teada-tuntud suvituspaik. Foto: Mailiis Ollino

Tänasest järgmise nädala reedeni saab rahvahääletusel valida aasta küla. Pärnumaalt pretendeerib tänavu sellele tiitlile Häädemeeste vallas asuv populaarne suvituspaik Kabli, kus elab 240 inimest.

Pärnumaa lõunaosas Liivi lahe kaldal asuv rannaküla on tänu madalale ja soojaveelisele liivarannale tuntud suvitajate lemmikpaigana. Rannapuhkuse kõrval pakub Kabli vaheldust ajaloo- ja loodushuvilistelegi. Kabli küla on kuulus oma kangete kaptenite-reederite poolest, seda kinnitavad külaplatsile paigutatud mälestustahvlid ning jaala Kaja, mis on püstitatud siin rannas esimese kaugsõidupurjeka vettelaskmise 150. aastapäevaks. Rannast vaid mõnesaja meetri kaugusele jäävad Kabli linnujaam, looduse õpperada ja külastuskeskus. Läheduses paiknevad telkimisalad.

Oma hääle saab lemmikküla poolt anda konkursi kodulehel reede, 11. juuni keskpäevani. Hääletamisel on abiks külade enda loodud videoklipid, mida saab näha nii hääletamise lehel kui ka ETV igahommikustes “Terevisiooni” saadetes. Valitud kandidaadi poolt saab hääletada korra ööpäevas.

Aasta küla selgub hindamiskomisjoni töö ja rahvahääletuse tulemuse põhjal 18. juunil, mil just sellest külast läheb eetrisse hooaja viimane “Terevisioon”. Pärastlõunal on Eesti vabaõhumuuseumis aasta küla auhinnapidu ja külade suurpäev, kuhu on kutsutud kõik tänavused aasta küla kandidaadid.

Eesti külaliikumine Kodukant korraldab aasta küla valimist juba üheksandat korda. Valimine toimub üle aasta ning iga maakond esitab tiitlile kandideerima oma maakonna aasta küla. Seekordsete kandidaatide seas on nii külasid, külade gruppe kui ka alevikke. Väikseimas kandidaatkülas on elanikke 21, suurimas üle 500.

Peale Kabli osalevad aasta küla konkursil veel Leevaku külad Põlvamaalt, Luhamaa nulk Võrumaalt, Adila-Pihali külad Raplamaalt, Käru alevik Järvamaalt, Metsküla küla Viljandimaalt, Uhtna küla Lääne-Virumaalt, Kauksi külad Ida-Virumaalt, Avinurme külad Jõgevamaalt, Nasva alevik Saaremaalt, Muda, Ulja, Harju ja Valgu küla Hiiumaalt, Viskla küla Harjumaalt, Soolu küla Läänemaalt, Kirepi küla Tartumaalt ja Hargla külad Valgamaalt.

Eelmisel korral pälvis Eestimaa aasta küla tiitli Lüübnitsa küla Võru maakonnast Setomaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles