Kihnus valmistutakse neljandaks keretäieks

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
“Loodetavasti teenivad kohvikud tulu ja melu on külastajatele pealekauba,” arvas Kihnu abivallavanem Taivi Vesik, mõeldes neljandale kohvikute päevale Kihnu Keretäüs.
“Loodetavasti teenivad kohvikud tulu ja melu on külastajatele pealekauba,” arvas Kihnu abivallavanem Taivi Vesik, mõeldes neljandale kohvikute päevale Kihnu Keretäüs. Foto: Urmas Luik

Kihnlased valmistuvad neljandaks kodukohvikute päevaks Kihnu Keretäüs, mis toob eeloleval nädalavahetusel saarele hulga massakaid ehk mandriinimesi. Seekord on ennast üles andnud 14 osalejat, mis on paari võrra vähem kui aasta tagasi.

“Täpsustagem, et kohvikuid on 15, sest meile üllatusena teatasid ruhnlased, et nemad seilavad Ruhnust oma paadiga, eelkõige osa saama meie headest maitsetest ja melust. Aga nad ei taha niisama olla, vaid pakuvad Ruhnu maitseid kihnlastele ja külalistele ning avavad laupäeva hommikul sadamas laeva peal oma kohviku,” rääkis Kihnu abivallavanem Taivi Vesik (pildil), kes traditsiooniks kujunenud ettevõtmisel järge hoiab.

Sel kevadsuvel toimub kodukohvikute päev Kihnus oma algsel ajal juuni esimesel nädalavahetusel, eelmisel aastal nihutas koroonaviirusest tingitud eriolukord maitseelamuste vabaõhuürituse augustisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles