Kihnlased koostasid kauneima lasteraamatu

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viie kauneima Eesti lasteraamatu ja 25 kauneima raamatu hulka valis raamatukujunduse konkursi žürii kihnukeelse “Aett, eit ning mia”, võistlusele esitasid 65 kirjastajat kokku 165 raamatut, neist 35 lasteraamatut.

SA Kihnu Kultuuri Instituudi väljaandel ilmunud “Aett, eit ning mia” on instituudi nõukogu esimehe Mark Soosaare sõnade järgi Kihnu lapse esimene raamat, millest 1. klassis lugema hakatakse. Eesti keelde panduna on õpiku pealkiri “Isa, ema ja mina”.

“Olla 25 väljavalitu hulgas on meie instituudile suur au, sest 2011. aastal ilmus Eestis üle 3700 nimetuse uusi raamatuid,” ütles Soosaar.

Kauneimate raamatute edurivisse arvatud õpiku kujundas kunstnik Mari Kaarma, kes väikese formaadiga kooliraamatule maalis pilte terve aasta ja joonistas need mõõdus üks ühele. Raamatu kujundas Vaiko Edur, tekstid koostasid Kihnu kooli õpetaja Külli Laos ja Mark Soosaar. Tulemusele aitasid kaasa Kihnu kooli õpetajad Evi Tõeväli, Reene Leas ja Ly Leas, hüva nõu kihnupärase ja -keelse kirjasõna vormimisel andis Kihnu kielekoda.

Kunstnik Mari Kaarma pälvis lastekirjanduse liidu, Vaiko Edur kujundusgraafikute liidu ja Pärnu trükikoda OÜ Hansaprint kirjastuste liidu aukirja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles