Praamid teevad pühade ajal lisasõite

Pärnu Postimees
Copy
Foto: Mihkel Maripuu

Saared on saabuvate pühade ajal populaarsed reisisihtkohad, mistõttu parvlaevad teevad lisasõite.

Virtsust Saare- ja Muhumaale minejatele on sõiduplaani lisatud 22. juunil kaks lisaväljumist, kell 22.15 Kuivastust ja kell 22.50 Virtsust ning 23. juunil kell 7.55 Kuivastust ja kell 8.30 Virtsust. Nagu eelmistel aastatel aitab jaanipäeva eel Suurt väina ületada parvlaev Regula.

“Pühadele vahetult eelnevad ja järgnevad reisid on juba suuresti välja müüdud. Õnneks on tänapäeval paljudel inimestel võimalik teha tööd kodukontorist ja saab oma reisiplaanides paindlik olla ning vajadusel varem kohale sõita,” rääkis transpordiameti peadirektor Kaido Padar. Kuigi riik on tellinud lisasõite, ei tasu Padari sõnutsi reisiotsust viimasele minutile jätta, vaid osta pilet eelmüügist.

Peadirektor soovitab reisida mitmekesi ühe autoga või üldse sõidukita. “Väikesaartel pole autoga niikuinii midagi teha ja ka Saare- või Hiiumaale minnes võib ju sõbra autoga sadamasse vastu kutsuda või siis hoopis bussi või rattaga minna, mis on veel tervislikum ja keskkonda säästvam valik,” rääkis ta.

Saaremaale sõites tasub varuda aega, sest Virtsu alevikus 2,4kilomeetrisel lõigul alates sissesõidu ristmikust Alexela tankla juures kuni sadamani toimub 11. juulini maantee remont.

Väikesaartele minnes tuleks soetada pilet eelmüügist või piletiautomaadist, sest sadamas ei pruugi seda enam saada. Kihnu saarele saavad sadamakassast pileti osta vaid saarele sisse kirjutatud inimesed. Vormsile reisijatele müüakse laevakassast pileteid ainult siis, kui on vabu kohti.

Transpordiamet kutsub jaanipäeva eel kõiki liiklejaid üles valima sobiv sõidukiirus, vältima riskantseid möödasõite ja arvestama kaasliiklejatega, keda pühade eel on nii vee- kui maanteedel tavapärasest rohkem. Samuti tuleb meeles pidada ja vajadusel teistelegi meelde tuletada, et alkohol ei sobi roolikeeramise ja ujumisega kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles