Pärnu rannas toimub taas üle 100 hobusega ratsaspordiüritus

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Pärnu rannas otse rannaliival võtsid Eesti parimad takistussõitjad mõõtu viimati 2019. aastal.
Pärnu rannas otse rannaliival võtsid Eesti parimad takistussõitjad mõõtu viimati 2019. aastal. Foto: Elin Hein

17.–18. juulini toimub Pärnu rannajalgpallistaadionil teist korda Classic Pärnu rahvusvaheline takistussõiduvõistlus. 2019. aastal toimunud, kuid eelmisel aastal vahele jäänud sündmusel osaleb taas üle 100 sporthobuse ning tippratsanikud Eestist ja mujalt.

Classic Pärnu eestvedajate Siim Nõmmoja ja Agris Juhkovi sõnul korraldatakse erilise asukohaga võistlust eelkõige ratsaspordi laiemaks tutvustamiseks ja arendamiseks. “Ratsutamist peetakse pigem elitaarseks spordialaks ning inimesed, kes muidu ei ole hobustega seotud, leiavad harva tee ratsaspordivõistlustele. Loodame, et tuues võistlushobused ja tippratsanikud Pärnu linnaelanikele ja -külalistele nii lähedale, toome ka sellele spordialale juurde noori huvilisi ja toetajaid,” rääkisid korraldajad.

Classic Pärnu programm algab reedel, 16. juulil soojendussõitudega. “Põhilised võistluspäevad on aga laupäev ja pühapäev, mil võistlevad kõik Eesti tipptegijad – noorte- ja seenioridekoondise liikmed, Eestis aretatud parimad noored sporthobused ja lähiriikide tippratsanikud. Kõrgeim takistus, mida sel aastal rannaliival saab ületada, on 140 sentimeetrit,” selgitasid Nõmmoja ja Juhkov.

2019. aastal võitis takistussõiduvõistluse grand prix’ üks Eesti parimaid ratsasportlasi Kullo Kender hobusega Artas. “Peale põhivõistluste jagatakse autasusid parimatele noorteklassi sõitjatele ja juunioridele. Ja pettuma ei pea ka koolisõiduhuvilised, sest taas tuleb esinema eelmisel korral väga suure publikumenu osaliseks saanud Eesti parim koolisõitja Dina Ellermann ning parim amatöörklassi koolisõitja Riin Ingre Saare,” lisasid korraldajad.

Classic Pärnu raames toimub kuursaali ees ratsateemaline minimess.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles