Päästjatele kulgesid jaanid töiselt

Karl Hütt
, reporter
Copy
Äikesetorm murdis Tori alevikus puid ja viis kortermajalt osa katust.
Äikesetorm murdis Tori alevikus puid ja viis kortermajalt osa katust. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Päästjad kõrvaldasid möödunud pühade ajal peamiselt tormikahju, aga muu hulgas tuli neil kustutada ohtlik lõkegi.

22. juunil kell 8.33 sõitsid päästjad Pärnusse Tallinna maanteele, kus parkiv metsaveok oli tekitanud õlilekke. Reostus kaeti absorbentainega.

Samal päeval kell 15.06 teatati häirekeskusele Pärnu linnas Tammsaare puiesteel haljasalal põlenud kulust. Möödasõitja kustutas kümneruutmeetrise ala omal jõul ja abi vaja ei läinud.

Kuna samal õhtul möllas Tori vallas pikne, tuues endaga kaasa tugeva vihmasaju ja tuule, mis murdis puid ja rebis kortermajalt osa katusest, pidid päästjad teelt tõstma puid. Korraga oli teele langenud umbes viis puud, mis kõik eemaldati.

Võidupüha hommikul ehk 23. juunil kella seitsme ajal jätkus tormikahju kõrvaldamine: Selja ja Muraka külas olid elektrikaablitele kukkunud puud.

23. juunil teatas murelik kodanik häirekeskusele, et Saarde vallas Saarde külas on inimesed teinud kõrge lõkke hoonete lähedusse ja otse puu alla. Päästjad kustutasid ohtliku lõkke.

Jaanipäeval kell 18.41 tuli häirekeskusse teade, et Kilksama külas Rääma turbarabas suitseb tõenäoliselt kütusesüsteemi rikke tõttu traktor. Päästjad kastsid ja jahutasid sõiduki veega ja tuvastasid samas kaks tulepesa turbarabas. Mõlemad pesad ja traktor kustutati enne suurema põlengu puhkemist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles