Mais ööbis turiste hotellides poole rohkem kui mullu, ent endiselt vähe

Sirle Matt
, reporter
Copy
Tänavu mais küündis Pärnumaad külastanud turistide arv vaid kolmandikuni senisest. Tagasilöök hotellidele on veel suurem, sest välismaalasi, kes veedavad siinsetes majutusasutustes keskmiselt rohkem öid kui kaasmaalased, oli nende hulgas alla kümnendiku.
Tänavu mais küündis Pärnumaad külastanud turistide arv vaid kolmandikuni senisest. Tagasilöök hotellidele on veel suurem, sest välismaalasi, kes veedavad siinsetes majutusasutustes keskmiselt rohkem öid kui kaasmaalased, oli nende hulgas alla kümnendiku. Foto: Ants Liigus

Kui koroonaeelsetel aastatel kasutas mais siinsete hotellide teenuseid 30 000 turisti ümber, 2019. aastal koguni üle 35 000, siis tänavu jõudis neid Pärnumaale ligemale 10 000.

Mullu samal ajal oli seis veel nutusem. Hotellides ööbis läinud aasta lehekuus tänavusest pea poole vähem külalisi: napilt üle 5000 kogu Pärnumaa peale.

​Statistikaameti analüütiku Helga Laurmaa sõnutsi avaldas eelmise aasta mais koroonaviirus inimeste liikumisele veel tugevat mõju. Sel aastal reisiti rohkem ja selle tulemusena peatus majutusettevõtetes üle Eesti 1,4 korda rohkem siseturiste. Välisturistide arv küll kasvab, kuid nende osa oli üleriigilises arvestuses vaid 16 protsenti kõigist turistidest. Suurem osa külalisi eelistas ööbida Harju maakonnas, järgnesid Tartu- ja Pärnumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles