Punane Rist paigaldab Pärnumaale 40 aegunud ravimite kogumiskasti

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Eesti Punase Risti eestvedamisel paigaldatakse Pärnumaale 40 ravimijäätmete kogumiskasti.
Eesti Punase Risti eestvedamisel paigaldatakse Pärnumaale 40 ravimijäätmete kogumiskasti. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kui tarbetud ravimid visatakse olmeprügisse või kanalisatsiooni, satuvad need loodusesse, joogi- ja merevette ning ohustavad nii inimesi kui elukeskkonda. Seetõttu paigaldatakse Eesti Punase Risti eestvõttel Pärnumaale ravimite kogumiskastid, et teha vanadest arstimitest vabanemine lihtsaks.

Eesti Punase Risti Pärnumaa seltsi algatuse “Koduapteek korda” käigus luuakse võimalus käidelda aegunud ravimeid õigesti ja jagatakse infot, milliseid esmaabivahendeid hoida kodus käepärast eri õnnetuste puhuks.

„Väiksemates, hajaasustusega paikades ei ole apteeki või ohtlike jäätmete kogumispunkti, see tähendab pole kohta, kus aegunud või üleliigsed ravimid ära anda,” selgitas projekti juht ja Punase Risti Pärnumaa seltsi juhatuse liige Pille Lend. Kogumiskast annab kõigile võimaluse mugavalt panustada puhta looduse ja terve ühiskonna heaks.

Ravimikaste tuleb Pärnumaale 40, nende paigaldamine algab uuel nädalal. Teabeleht koduapteegi õige sisu kohta jõuab kõikide maakonna elanike postkasti juuli ja augusti jooksul.

Punase Risti partnerid on selles ettevõtmises Pärnumaa omavalitsuste liit ja Benu apteegikett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles