Eelmine Lääneranna vallavanem kaebas oma tagandamise kohtusse

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Kuigi kohus nõustus Arno Peksari väitega, et vallavolikogu oli töökorra vastu eksinud, ei olnud volikogus tehtud otsused kohtu silmis õigustühised.
Kuigi kohus nõustus Arno Peksari väitega, et vallavolikogu oli töökorra vastu eksinud, ei olnud volikogus tehtud otsused kohtu silmis õigustühised. Foto: Urmas Luik

Tallinna halduskohus võttis vastu otsuse jätta Lääneranna valla eelmise vallavanema Arno Peksari kaebus tema tagandamise ja uue vallavanema valimise kohta rahuldamata. Kohtu selgitusel ei ole põhjust arvata, et volikogu otsus oleks olnud teistsugune, kui istungil oleksid osalenud kõik volinikud või oleks istungit edasi lükatud.

Peksar heitis märtsis kohtule esitatud kaebuses ette, et vallavolikogu rikkus järjekindlalt seadust erakorralisel istungil, kus ta tagandati ning valiti uus vallavanem. Siis jättis kohus rahuldamata esialgse õiguskaitse taotluse, millega oleks jäetud istungi tulemused ootele, kuni kohus on selgele otsusele jõudnud. Sellegipoolest võttis kohus kaebuse menetlusse ja on nüüd jõudnud otsusele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles