Lastelaagri ja muusikafestivali koroonakoldesse lisandus nakatunuid

Sirle Matt
, reporter
Copy
Beach Grindi koroonakoldesse lisandus veel kaks inimest.
Beach Grindi koroonakoldesse lisandus veel kaks inimest. Foto: Rauno Liivand

Läinud ööpäevaga tuli Pärnumaale juurde üheksa positiivset koroonatesti.

Terviseameti andmetel lisandus üks nakatunu Oldi lastelaagri koldesse. Laagri kaudu levinud nakkuse tõttu on haigestunud 33 inimest. Laagri kahes vahetuses osales 79 last. Terviseamet on laagrikorraldajatele ette heitnud, et nood ei teavitanud terviseametit laste haigestumisest, mis soodustas viiruse levikut. Samuti lubati laagrisse teine vahetus hoolimata sellest, et mitmel eelneva vahetuse lapsel esinesid haigustunnused.

Möödunud ööpäeva üheksast positiivse proovi andnust kaks said kinnitust, et nakatusid Pärnu muusikafestivalil Beach Grind. Eilse seisuga oli festivaliga seotud haigestunuid registreeritud 25.

Terviseamet jälgib veel Häädemeeste vallas pulmas tekkinud nakkuskollet, kuid sinna polnud eilsetel andmetel enam nakatunuid juurde tulnud.

Kogu riigis lisandus ööpäevaga 81 positiivset testi. Rahvastikuregistri andmetel laekus enim positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus nakkus tuvastati 34 inimesel, kellest 22 on Tallinnast.

Tartumaale lisandus 15, Ida-Virumaale neli, Rapla- ja Valgamaale kolm, Lääne-Virumaale kaks, Jõgeva-, Lääne- ja Võrumaale üks nakkusjuht. Kaheksal nakatunul puudus rahvastikuregistris elukoht.

Tänahommikuse seisuga viibib haiglas 15 COVID-19-patsienti, nendest intensiivravi vajab kaks, kellest omakorda juhitaval hingamisel on üks inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles