Pärnu haigla on valmis koroonapatsiente ravima, vajadusel suurendatakse voodikohtade arvu

Copy
Pärnu haigla ravijuhi Veiko Vahula sõnul on siinses ravilas COVID-19-haigetele praegu seitse voodikohta.
Pärnu haigla ravijuhi Veiko Vahula sõnul on siinses ravilas COVID-19-haigetele praegu seitse voodikohta. Foto: Mailiis Ollino

Möödunud ööpäeval tehti Pärnumaal 156 koroonaviiruse testi, millest positiivseks osutus 23. Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 pärnumaalase kohta on 102,11, samal ajal kui Hiiu maakonnas on see näit riigi väikseim – 10,74.

Pärnu haigla ravijuhi Veiko Vahula sõnul ei ole haiglas praegu COVID-19-patsiente, aga juulis kokku on olnud viis haiget, kelle keskmine vanus 44 aastat.

Vahula väitel on haiglas COVID-19-haigetele seitse voodikohta, kuid nad on valmis suurendama seda 23ni.

Vahula kinnitusel jätkuvalt testitakse erakorraliselt hospitaliseeritavaid haigeid, samuti ei ole patsientide liikumis- ja külastuspiiranguid täielikult lõpetatud. “Hoiame töös ka meie triaažimeeskonna haigla sissepääsude juures ja meie töötajad kasutavad maske, kui on patsientide-omaste-klientidega kontaktis,” lisas ta.

Terviseameti Lääne regiooni vaneminspektor Lea Kiis avaldas, et eilse seisuga jälgivad nad Pärnumaale sisse kirjutatud 54 nakatunut, kellest seitse siin tegelikult ei ela.

Millest on tingitud tänane suur nakatunute arv, ei osanud Kiis öelda, sest seda infot alles kogutakse.

Kiis märkis, et praegu on Pärnumaa suurim kolle Beach Grindi oma. Tema sõnade järgi ei saa välistada, et sinna lisandub mõni nakatunu veel. Hommikuse seisuga on kogu riigis suvepealinna suurüritusega seoses nakatunud 50 inimest. Lastelaagri ja Häädemeeste pulma koldesse ei ole viimastel päevadel nakatunuid lisandunud.

“Suvi jätkub ja üle kogu Eesti ees ootavad suurüritused, kuhu koguneb väga palju rahvast. Kõige kindlam abinõu end kaitsta ja ühtlasi kindlamana tunda on vaktsineerimine,” avaldas vaneminspektor, kes soovitab esimesel võimalusel lasta end vaktsineerida.

Kõige kindlam abinõu end kaitsta ja ühtlasi kindlamana tunda on vaktsineerimine.

Lea Kiis, terviseameti Lääne regiooni vaneminspektor

Ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 2698 testi, neist esmaseid positiivseid oli 121 ehk 4,5 protsenti. Ööpäeva vältel manustati 6916 vaktsiinidoosi, kaitsesüste on tehtud 608 902 inimesele, vaktsiinikuur on lõpetatud 532 767-l. Vähemalt ühe doosi on saanud 55,1 protsenti täisealistest.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus nakkus tuvastati 51 inimesel, kellest 36 on Tallinnas.

Tartumaale lisandus 22, Ida-Virumaale seitse, Lääne- ja Lääne-Virumaale kolm, Rapla- ja Valgamaale kaks, Jõgeva-, Järva-, Põlva-, Viljandi- ja Võrumaale üks nakkusjuht. Teistesse maakondadesse ei laekunud nakkusjuhte. Kolmel juhul puudus nakatunul rahvastikuregistrijärgne elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 62 ja esmaseid positiivseid tulemusi kõikidest tehtud testidest on 1,7 protsenti.

Tänahommikuse seisuga viibib haiglas 20 COVID-19-patsienti, nendest intensiivravi vajab neli, kellest omakorda juhitaval hingamisel on kaks inimest.

Haiglaravi on vajanud 6,9 protsenti kõigist haigetest. Haiglaravil patsientide keskmine vanus on 57 aastat.

Soovijatel on võimalik Pärnu haiglas ennast eelregistreerimata kaitsepookida homme 10–14.

Esmaseks vaktsineerimiseks ei pea aega broneerima, teise doosi manustamise aeg lepitakse kokku samal päeval pärast vaktsineerimist. Kaitsesüstitakse Pfizer Comirnaty vaktsiiniga. Vaktsineerida saavad kõik soovijad alates 12 eluaastast. 12–15aastasi noori oodatakse vaktsineerima koos vanemaga, samuti saab enne täita lapsevanema nõusoleku vormi. Vaktsineerima tulles peab kaasa võtma isikut tõendava dokumendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles