Seljametsa karjääris vajus läbi jää kolm sõiduautot

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seljametsa karjääris on õhema jääga koht, kus autod vee alla vajusid, märgistatud puuokstega.
Seljametsa karjääris on õhema jääga koht, kus autod vee alla vajusid, märgistatud puuokstega. Foto: Ants Liigus

Vähem kui ööpäeva jooksul vajus Paikuse vallas Seljametsa karjääris läbi jää kolm sõiduautot, inimesed pääsesid õnnetustest eluga.

Pärnu Postimehe andmeil leidis juhtunu aset eelmise nädala teises pooles, kui ühel õhtul vajus läbi jää kaks autot ja kolmas uppus järgmisel hommikul.

Lähedal asuva talu elanikud teadsid rääkida, et enamikus kohtades on karjääris jää ligi 30 sentimeetri paksune, vaid keskosas ulatus jää paksus kõigest viie sentimeetrini. „Ei tea, kas peaks veealuse parkimise eest mingit lisatasu küsima,“ viskasid nad nalja.

Internetifoorumis, kus on küsitud nõu ja abi nende autode ülestõstmiseks, on nimetatud Seljametsa karjääris uppunud markideks Volkswagen Passati universaal, BMW 725 ja Citroen Berlingo. Foorumis avaldatud telefoninumbritel vastanud inimestest ei soostunud keegi juhtunust täpsemalt rääkima.

Politsei on uppunud autodest teadlik. „Meile on tehtud päring, kas Seljametsa karjääri juurde oleks võimalik üles panna sellest ohust teatavad sildid,“ ütles Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht.

Autode jää alt üles vinnamiseks kontrollisid toimetuse info kohaselt tuukrid laupäeval autode asukohti veealuse kaameraga. Üks masinatest olevat vee all ratastel, teised katuse peal. Selleks, et tuukrid saaksid sukelduda ja trossid sõidukite külge kinnitada, peab ilm veidi soojem olema.

Autod asuvat umbes kuue–seitsme meetri sügavusel. Mõnes kohas olevat karjääri põhi veepinnast koguni 11–12 meetrit.

Miks jää tänavu karjääri keskkohas nii õhuke on, ei osanud keegi arvata. Vihjati vaid võimalikele allikakohtadele. Kajääris on autodega jäärajasõitu tehtud varasematelgi aastatel, kuid läbi jää vajumist polevat enne ette tulnud.

Paikuse valla keskkonnaspetsialist Reet Jalakas ütles, et Seljametsa karjäär asub riigimaal ja neil seal praegu midagi toimetada õigust pole. Vallal on plaanis taotleda see maa munitsipaalomandisse.

„Need inimesed sõitsid vastavalt märgistamata veekogul autoga omal vastutusel,“ sõnas Jalakas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles