Prokurör ja kannatanud tahavad Tarrastele eluaegset vangistust

BNS
Copy
Mikk Tarraste.
Mikk Tarraste. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Mullu juunis Lihulas inimesi tulistanud Mikk Tarraste ja tema kaitsja maakohtu otsust ringkonnakohtus ei vaidlustanud, kuid seda tegid prokurör ja kannatanud, kes tahavad Tarrastele eluaegset vangistust.

Lääne ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Gardi Anderson taotleb ringkonnakohtult Pärnu maakohtu 20. mai otsuse tühistamist karistuse osas ning uut otsust, millega Tarrastele mõistetakse eluaegne vangistus.

Kõik kannatanud ja ühe kannatanu esindaja vandeadvokaat Ants Nõmmik taotlevad samuti apellatsioonkaebuses Tarraste karistuse karmistamist.

Ringknnakohus pole asja arutamise aega veel määranud.

Pärnu maakohus mõistis 20. mail 33aastase Mikk Tarraste ränkades kuritegudes süüdi ning karistas teda 20aastase vangistusega.

Kohtunik Rubo Kikerpill märkis, et mõrva puhul on alati tegu äärmiselt jõhkra kuriteoga, kuid samas näeb mõrva paragrahv karistuse alammäärana ette kaheksa-aastase vangistuse ning ülemmäärana 20aastase või eluaegse vangistuse.

Kikerpill tõi välja, et Tarraste on ühe kuriteo käigus surmanud kaks inimest, kuid varem raskete kuritegude eest karistust kandnud ei ole ning kehtivad karistused tal puuduvad.

“Karistuse mõistmisel pidas kohus oluliseks faktoriks kergendava asjaolu – puhtsüdamliku kahetsuse – esinemise, mida Mikk Tarraste on väljendanud meediale edastatud ja kaitsja poolt kohtutoimikussegi esitatud kirjas. Kohtus Mikk Tarraste vabandas kannatanute ees ja väljendas puhtsüdamlikult kahetsust toimepandu üle,” ütles kohtunik.

“Arvestades, et Mikk Tarraste varasemalt raskeid kuritegusid toime pannud ei ole ning kahetseb toimepandut, mõistis kohus talle maksimaalpikkusega tähtaegse ehk 20 aasta pikkuse vangistuse, millel lisandub viie aasta pikkune lisakaristuse kohaldamine. 20aastane vangistus on pikaajaline vabadusekaotuslik karistus, millega on kohtu hinnangul võimalik mõjutada süüdlast, kes varasemalt ei ole vanglakaristust kandnud, edaspidi hoiduma süütegude toimepanemisest,” selgitas Kikerpill.

Mikk Tarraste tappis mullu 6. juuni õhtul Lihulas kaks inimest ning tekitas vigastusi neljale inimesele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles