Lihula bussiõnnetuse tõttu haiglasse sattunud reisija pääses koju

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy

Reedel tuli päästetöötajatel kõrvaldada teedelt maha langenud puid ja aidata Lihula bussiõnnetuses kannatada saanuid.

Lääne päästekeskuse Pärnumaa komandode päästjatel oli 30. juuli tegus tööpäev, sest ainuüksi siin maakonnas murdunud ja liiklust takistavaid puid käidi teelt eemaldamas kuuel korral. 

Kell 20.10 teatati aga häirekeskusele, et Lihulas Tallinna maanteel vajus Lux Expressi liinibuss, mis oli teel Kuressaarest Tallinna, külili kraavi. Päästjad aitasid inimestel bussist evakueeruda, kontrollisid sõiduki sisemuse üle ja tagasid tuleohutuse. Ühele kannatanule andis kiirabi esmaabi kohapeal, teine toimetati haiglasse.

Pärnu haiglast öeldi, et bussiõnnetuses kannatada saanud 11aastane poiss ei vajanud haiglaravi, Lihulast haiglasse toodud naine pääses koju järgmisel päeval.

Samuti aitasid päästjad inimestel kätte saada evakueerimise järel bussi jäänud isiklikke asju. Bussifirma saatis Lihulasse asendussõiduki, osale reisijatest tuli järele oma transpordivahend. Bussis viibis õnnetuse ajal 43 inimest.

Õnnetus toimus Lihulasse sissesõidul vahetult peale seda, kui buss oli keeranud Lihulat läbivale kitsale Tallinna maanteele. Tugev vihmasadu oli teeolud äärmiselt raskeks muutnud. Juhi ütluste kohaselt kaldus ühissõiduk tee servale ja kuna teepeenar oli kitsas, paiskus buss küljele. Bussi kiirus oli enne õnnetust 22 kilomeetrit tunnis.

Bussi juhtinud 45aastasel mehel puudusid joobetunnused. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles