Tööle hakkas vaktsineerimise maakondlik koordinaator

Sirle Matt
, reporter
Copy
Karmen Vesselov
Karmen Vesselov Foto: Urmas Luik

Vaktsineerimise Pärnumaa koordinaator Karmen Vesselov asus ülesannetesse selle nädala algusest. Vesselov on Pärnumaa arenduskeskuse rahvatervise ja turvalisuse spetsialist.

Vesselovi sõnutsi on ta otselüli omavalitsuste ja haigekassa vahel. Tema tööülesanne on põhiliselt infot liigutada. Ta selgitab ka välja Pärnumaa vaktsineerimise valukohad ja kuidas neid parandada. Vajadusel leiab ta mobiilseid vaktsineerimisvõimalusi.

Vesselov nendib, et infot on praegu hästi palju ja erinevat. Kaks esimest tööpäeva on tal läinud olukorra analüüsimiseks. Kuna inimesed tahavad kiiresti ja kohe vaktsiinisüsti saada, on vastse vaktsineerimiskoordinaatori ülesanne leida mugava asukohaga vaktsineerimispunkt, kuhu inimesed meelsasti eelregistreerimata end kaitsepookima läheksid.

Vesselov on juba paari tööpäevaga näinud, et vaktsineerimisega seotud info liigub kaootiliselt. Ta toob näite, et koolid otsivad ise vaktsineerijaid, mistõttu võib juhtuda, et kaks kõrvuti haridusasutust korraldavad süstimist samal päeval, mis on ressursi raiskamine. Jõud võiks ühendada ja teha kahe maja peale ühise ürituse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles