Koroonapuhangust tulenevalt karmistus taas haigla kodukord

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Neil, kel asja Pärnu haiglasse, tuleb uue kodukorra kohaselt kanda kaitsemaski, mille saab haiglast või tervisekeskusest.
Neil, kel asja Pärnu haiglasse, tuleb uue kodukorra kohaselt kanda kaitsemaski, mille saab haiglast või tervisekeskusest. Foto: Margit Suhhostavets

Pärnu haigla ja Ristiku tervisekeskuse külastajatel tuleb hakata uuesti maski kandma, et säilitada ohutu ravi- ja töökeskkond nii patsientidele kui töötajatele. Erandina ei ole maskikandmise kohustust alla 12aastastel lastel.

Statsionaarsel haiglaravil viibivad patsiendid ei või palatist lahkuda, välja arvatud erikokkuleppel patsiendi raviarstiga. Nõue kehtib ka R-kioski külastamise, majast väljumise ja puhketubadesse mineku kohta. Ravialuste toitlustamine toimub vaid palatis.

Jätkuvalt tehakse haiglasse saabujatele triaaži. Haiglas kehtib külastuskeeld ja patsientidele saab pakke tuua haigla infolauda (kella 14ni).

Haiglakülastajatele on kaitsemaskid kättesaadaval haigla ja tervisekeskuse sissepääsude juures, endal maski kaasas olema ei pea.

Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma sõnas tänasel terviseameti pressikonverentsil, et lähtuvalt nakatumiste arvu kasvust liigume uue tervishoiu hädaolukorra suunas. “Praeguste arvude taustal jookseb haiglanumber taas sünkroonis nakatumisnumbritega. Täna on nakatumisnäitaja riigis 163, kahe nädala pärast on see 300 ringis,” ennustas Härma. 

Olgu ära märgitud, et Pärnumaal on nakatumisnäitaja juba praegu 326.

Riigi haiglates on ravil 44 koroonapatsienti, neist viie tervist turgutatakse siinses haiglas. Kui haiglaravi vajajate arv tõuseb Eestis üle 150, eeldab see juba lisakohti statsionaarse ravi voodikohtade arvelt. “Iga kohaga kaasneb tervishoiuressursi ümberpaigutamine. Mingis osas kannatab plaaniline ravi ja selleks peame valmis olema,” selgitas Härma. 

Pärnu haigla kommunikatsiooni spetsialist Margit Suhhostavets tuletas meelde, et haiglas on jätkuvalt võimalik ennast COVID-19 vastu vaktsineerida nii aega broneerides kui eelregistreerimata. “Siiani on vaktsineerimine sujunud kenasti ja üldjuhul ilma järjekorrata,” selgitas haigla esindaja.

Eelregistreerimiseta vaktsineerimised Pärnu haiglas:

  • teisipäeviti 8.30–19, peakorpuse I korruse kabinetis C113
  • kolmapäeviti 8.30–16, peakorpuse I korruse kabinetis C113
  • neljapäeviti 8.30–18, peakorpuse I korruse kabinetis C113
  • reedeti 8.30–16, peakorpuse I korruse kabinetis C113
  • laupäeviti  9.30–17.30, peakorpuse I korruse kabinetis C116 ja C116L
Andmed Pärnu haigla
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles