Täiendatud kell 14.14 Metsaääre küla mets põleb taas

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Metsaääre külas, kus eile kustutati metsatulekahju, on mets taas süttinud.
Metsaääre külas, kus eile kustutati metsatulekahju, on mets taas süttinud. Foto: Päästeamet

Päästeamet sai eile õhtupoolikul väljakutse Saarde valda Metsaääre külla, kus raskesti ligipääsetavas kohas põleb mets. Kustutustööd kestsid ööni, mil need katkestati ning sellega jätkatakse täna. Tulekahjust tekkiv suits võib levida ümbruskonna majadeni.

Toss ja tuli küll elanikke ei ohusta, kuid ebamugavuste vältimiseks tasub suitsulõhna tundes või tiheda suitsu korral uksed-aknad sulgeda.

Häirekeskusele teatati kell 17.16, et Saarde vallas Metsaääre külas tuleb metsast suitsu ja metsa all on näha tuld. Sündmuskohal selgus, et Metsaääre külas on süttinud metsaalune pinnas ja mets samas piirkonnas, kus tulekahju puhkes päev varem. Päästjad piirasid tulekahju ala, mille suuruseks õhtul hinnati umbes 3 hektarit. Ööseks kustutustööd katkestati. Täna hommikul kustutustööd jätkusid.

Päästjad hindasid drooni abil põlenguala suuruseks viis hektarit. Päästeameti Lõuna päästekeskuse kommunikatisoonijuhi Marek Kiige sõnul said päästjad põlenguala ümber piiratud ja lubas, et tuli sealt kaugemale ei levi. Vett saavad tuletõrjujad mõnesaja meetri kauguselt tiigist.

Eile tegid kustutustöid päästjad Pärnu, Kilingi-Nõmme, Häädemeeste ja Abja-Paluoja komandost, kohal olid operatiivkorrapidajad Pärnust ja Viljandist.

Tulekahju sai alguse kolmapäeval kella seitsme paiku hommikul, kui päästjad kutsuti Metsaääre külla. Põlengukohale ei pääsenud hästi ligi ja tulekahju asukoht tuli kindlaks teha drooniga. Kuna kolded olid pinnases, võttis kustutamine aega, kuid päästjad said tulekahju kell 11.52 kustutatud. Kuid päev hiljem süttis mets taas. Millest tulekahju esmalt alguse sai, pole veel teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles