Koolijuhi algatusel toimub Koidula gümnaasiumis kaitsesüstimine

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Koidula gümnaasium on esimene Pärnumaa kool, kus vaktsineerida saab kohapeal.
Koidula gümnaasium on esimene Pärnumaa kool, kus vaktsineerida saab kohapeal. Foto: Urmas Luik

Koidula gümnaasiumi õpilased ja õpetajad ja teistegi koolide lapsed ja pedagoogid saavad eelregistreerimata vaktsineerida tuleval laupäeval, 14. augustil Koidula kooli võimlas. Algatus enda koolis vaktsineerimine korraldada tuli koolijuhilt, kui ta oma lapsega pikalt kaitsesüsti järjekorras seisis.

Koidula gümnaasiumi direktor Indrek Kaldo käis Pärnu haiglas lapsega kaitsepookimas päeval, mil eelregistreerima ei pidanud. “Järjekord oli ligi 200 meetrit pikk ja ootasime seal ligi 1,5 tundi,” meenutas ise juba varem vaktsineeritud Kaldo, kuidas idee sündis.

Kaldo sõnutsi võttis kokkulepete sõlmimine aega umbes nädala. “Alustuseks pöördusin linnavalitsuse haridusosakonda, sealt sain kontakti, kellega asja arutada,” lausus Kaldo, kelle ütlust mööda on kooli huvi see, et kontaktõpe jätkuks.

Koolipapa tegi ettepaneku kaitsepookida tingimata laupäeval, kuna alaealised õpilased peavad süstima tulema koos vanemaga ja puhkepäeval on neil palju lihtsam lapsega kaasa tulla. “Nii on lootust, et rohkem inimesi saab kohale tulla ja vaktsineerida saavad pereliikmedki,” täpsustas Kaldo, kelle jutu järgi käib Koidulas lapsi ka maakonnast ja nemadki on koos peredega vaktsineerima oodatud.

Võimalusel ärge tulge vaktsineerima tühja kõhuga, sest söömata olles võib veresuhkur langeda madalale tasemele ja pikk ootamine elavas järjekorras võib olla raske.

Indrek Kaldo, Koidula gümnaasiumi direktor

Koidula koolis (Metsa 21) korraldab kaitsepookimist kella 10st 13ni ravispaahotell Tervise meeskond ja pakutakse Pfizeri vaktsiini. Teise doosi saamiseks on Tervisega juba kokku lepitud 25. september, mis samuti laupäev.

Vaktsineerima tulles on vaja näidata ID-kaarti või passi. Alla 18 aasta vanused õpilased peavad tulema koos vanema või hooldusõigusega isikuga või võtma kaasa vanema vabas vormis volikirja.

Pärnu Koidula gümnaasiumi direktori Indrek Kaldo huvi on, et lapsed saaksid normaalselt koolis, huviringides ja klassiekskursioonidel käia.
Pärnu Koidula gümnaasiumi direktori Indrek Kaldo huvi on, et lapsed saaksid normaalselt koolis, huviringides ja klassiekskursioonidel käia. Foto: Mailiis Ollino

Kaldo palub õpilastel enne vaktsineerimist hommikul kodus süüa. “Võimalusel ärge tulge vaktsineerima tühja kõhuga, sest söömata olles võib veresuhkur langeda madalale tasemele ja pikk ootamine elavas järjekorras võib olla raske,” selgitas koolijuht, kes soovib, et lapsed saaksid elada võimalikult tavapärast elu: et peale kooli kontaktõppe saaksid lapsed käia huviringides, kooliekskursioonidel ja teatriski.

Ravispaahotelli Tervis immuniseerimise projektijuht Aivar Koppas kinnitas, et vaktsineeritakse kõiki soovijaid. “Võtame kaasa paarsada doosi, ent kui huvi on suurem, saame lisa tuua,” lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles