Raamoti ratturitele tõi raskeima katsumuse Raudna jõgi

Silvia Paluoja
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Soomaal oli Mari Raamotile pühendatud rattaretkel osalejatele raskeim katsumus Raudna jõe ületamine, aga seegi takistus ei vähendanud­ nende entusiasmi.
Soomaal oli Mari Raamotile pühendatud rattaretkel osalejatele raskeim katsumus Raudna jõe ületamine, aga seegi takistus ei vähendanud­ nende entusiasmi. Foto: Maret Kaljulaid

Naiskodukaitsele aluse panija ja vast loodud organi­satsiooni esimese esinaise Mari Raamoti (1872–1966) auks rattaretkele asunutele valmistas ligemale 100 kilomeetri pikkusel rajal suurima katsumuse Raudna jõe ületamine.

Veerandsada ratturit Naiskodukaitse (NKK) Pärnumaa, Harju, Tallinna, Viru, Lääne, Tartu, Alutaguse ja Sakala ringkonnast alustasid rattamatka laupäeva hommikul Torist Eesti sõjameeste mälestuskiriku juurest ja finišeerusid pühapäeval Mulgimaa pea­linnas Abja-Paluojas järve ääres.

Retke ühe korraldaja, NKK Pärnumaa ringkonna Ülejõe jaoskonna esinaise Jana Otsa sõnade kohaselt läbiti esimesel päeval Soomaal ja Kikeperas üle 60 kilomeetri kruusa- ja maastikuteid ning kohati tuli ratast lükata käekõrval. Tõeline üllatus oli Raudna kui Halliste jõe suurima lisajõe üle­tamine, millega üllatas kaitseliitlane Silver Sams.

“See oli väga äge seiklus, ei midagi hullu ega keerulist, pigem selline rõõm, mida lapsed kogevad tivolis: veidi ärevust ja põnevust,” kõneles Ots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles