Augustiunetus tuleb tänavu nii tõendiga kui ilma

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Eleka Rugam-Rebane ja Augustiunetuse tiim püüavad tänavu näidata Pärnu jõeääre potentsiaali.
Eleka Rugam-Rebane ja Augustiunetuse tiim püüavad tänavu näidata Pärnu jõeääre potentsiaali. Foto: Urmas Luik

Kahe aasta pikkuse pausi järel paneb suve oodatumaid sündmusi Augustiunetus homsest taas ühe märgilise tänava Pärnu kesklinnas autoliikluseks kinni, jättes selle unetutele uitajatele, ja näitab ühe alakasutatud piirkonna potentsiaali. Tänavu on selleks jõeäärne ala.

Keskpäeval, kui elamusfestivali kaheksapealise meeskonna liikme Eleka Rugam-Rebasega Jaansoni raja ääres kõnnime, päevitab Kesklinna silla lähedal pinkidel seltskond eakaid elurõõmsaid daame, kergliiklusteel jalutavad meist koeraga mööda suvepuhkust nautivad lapsed, kai ääres ootab sõitjaid jõeristluslaev, kuid üldiselt on siin kandis üsna unine ja vaikne. Mis iseenesest pole üldse paha: ideaalne koht, kus lainete loksumise ja puude kohina saatel lebotades raamatut lugeda. See käib hea meeleolu ja puhkamise juurde.

Õhtuti kohtab siinseil pinkidel arvukamaid ja lärmakamaid noorteseltskondi, kuid ilmselgelt võiks jõekaldail joostes või rattaga tiiru tegevate liikumisharrastajate kõrval nii magusas kohas enamatki toimuda. Augustiunetus teeb proovi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles