Järelvaadatav Tülli pööranud Lääneranna volikogu asub arutama samu punkte mis nädal tagasi

Pärnu Postimees
Copy
Umbusaldusavaldusi tänase volikogu päevakorras pole.
Umbusaldusavaldusi tänase volikogu päevakorras pole. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Lääneranna vallas on volikogu koalitsioon ja opositsioon läinud sedavõrd raksu, et ühist meelt ei leita enam isegi istungite toimumisaegades. Nii kutsuti kokku kaks konkureerivat istungit, millest esimene toimus möödunud nädalal ja teine täna.

Möödunud nädalal Lihulas kogunenud kümme Lääneranna valla opositsioonivolinikku on seda meelt, et nad pidasid maha ühe asjaliku istungi. Koalitsiooni arvates aga mingist toimunud volikogu istungist rääkida ei saa.

Osalejaid jõudis möödunud nädala istungile kümme. Enne esimese päevakorrapunkti arutamist andis endine vallavanem Arno Peksar teada 11 voliniku soovist algatada vallavolikogu esimehe Rait Maruste ja vallavanem Andres Hirvela vastu umbusalduse avaldamine.

Hirvelale heideti ette volinikele valikulist info edastamist ning venitamist vallale oluliste hangete väljakuulutamisel, Marustele aga volikogu töökorra korduvat rikkumist.

Lääneranna volikogu esimehe sõnutsi täna kell 14 algaval istungil möödunud nädalal esitatud umbusaldusavaldusi päevakorras pole, kuna need tuleb esitada korralisel volikogu istungil. Päevakorrapunktid on samad, mis eelmisel nädalal toimunud segadust tekitanud istungil.

Opositsiooniliige ja endine vallavanem Peksar, kes eelmisel nädalal umbusaldusavaldusi ette kandis, sõnas, et istungi käigus vaadatakse, kas esitatakse avaldused uuesti või mitte. Tema väitel on segane, mis tänasel istungil üldse toimuma hakkab. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles