Eesti parima metsamajandaja tiitlit püüab viis pärnumalast

Pärnu Postimees
Copy
Parim metsamajandaja kuulutatakse välja järgmise nädala lõpul Pärnus kogu pere metsapäeval.
Parim metsamajandaja kuulutatakse välja järgmise nädala lõpul Pärnus kogu pere metsapäeval. Foto: Sille Annuk

Selle aasta parima metsamajandaja tiitlile kandideerivad Pärnumaa metsaomanikest Andrus Lasn, Ilmar Saabas, Olev Lillemets, Reena Ailt-Tamm ja Ülari Metsaveer.

Parima metsamajandaja selgitab 15 kandidaadi seast välja neljaliikmeline ekspertide komisjon, kelle ülesanne on tutvuda osalejate metsa ja selle majandamise võtetega. Seejuures võtavad hindajad arvesse metsaomaniku panust maaelu arengusse, traditsioonide hoidmist ja muud tööd.

Parim metsamajandaja kuulutatakse välja 21. augustil Pärnus kogu pere metsapäeval.

Kõnealuse võistluse ja metsapäeva eesmärk on tutvustada laiemale avalikkusele metsandust ja selle eriilmelisust. Kui konkurss toob kokku metsaomanikud, siis metsapäev on tasuta üritus, kus tegevust leiavad nii lapsed kui täiskasvanud.

Konkurssi ja kogu pere metsapäeva korraldavad erametsaliit ja erametsakeskus.

Erametsaliidu juhatuse esimehe Ando Eelmaa sõnutsi on tegu pikaajalise tavaga: parim metsamajandaja selgub 28. aastat.

Eelmaa kinnitusel on Eesti eramets heades kätes. “Eestis on ligemale 100 000 metsaomanikku, kellel kõigil on metsa hoidmisest ja majandamisest oma ettekujutus ja kes seeläbi soodustavad metsade mitmekesisust. Seejuures on rõõm näha, et metsaomanikud teevad aina rohkem teadmispõhiseid otsuseid, harivad ennast ja küsivad nõu kohalike metsaühistute asjatundjatelt,” kinnitas ta. “Selle hea näide on metsamajandajate konkursil osalejad, kelle puhul on näha, et metsaotsused on kaalutletud: need tehakse tulevikule ja järgmistele põlvkondadele mõeldes.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles