Graafik ⟩ Pea igat neljandat koroonahaiget ravitakse Pärnus, kus eilsest vaja hingamisaparaadi tuge

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu haigla koroonaosakonna intensiivravi osakonnas vajab eilsest hingamisaparaadi tuge üks patsient.
 
Pärnu haigla koroonaosakonna intensiivravi osakonnas vajab eilsest hingamisaparaadi tuge üks patsient.  Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eilsega lisandus Eesti haiglatesse üheksa uut koroonaga kimpus olijat, viis neist hospitaliseeriti Pärnu haigas. Kokku on Lääne-Eesti nelja maakonda teenindavas keskhaiglas 18 COVID-19-patsienti, kellest üks vajab juhitavat hingamist ja intensiivravi. Riigi haiglates on kokku 79 COVID-patsienti, kellest vaktsineerimata on 65.

Veel eile oli Pärnu haiglas 13 koroonasse haigestunut ja intensiivis polnud kedagi. Kokku on Pärnu haiglas 20 koroonahaigete voodikohta. Algaval nädalal tuleb haiglal leida taas võimalus koroonaosakonda laiendada.

Kroonviiruse tuvastamiseks tehti eile Pärnumaal 247 testi, millest positiivseks osutus 14 ehk ligemale kuus protsenti.

Viimase 14 päeva nakatumisnäit 100 000 elaniku kohta on 370. Meie naabermaakondades on näidud väiksemad: Raplamaal 304, Viljandimaal 243, Saaremaal 245 ja Läänemaal 181. Eesti keskmine näit on 251. 

Kaitsepookimine tehti eile 262 kohalikule inimesele. Eilse seisuga on esimese doosi saanud 59,6 protsenti täisealistest pärnumaalastest ja vaktsineerimiskuuri on lõpetanud 52,4 protsenti üle 18aastastest. 

Eestis tehti 4447 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid oli 203 (4,6 protsenti). Ööpäevaga lisandunud nakatunutest pea 79 protsenti olid vaktsineerimata ja ligemale 21 protsenti lõpetatud vaktsineerimiskuuriga. Haiglaravi vajavatest patsientidest 82 protsenti on vaktsineerimata.

Enim uusi positiivseid testitulemusi tuli juurde Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 82 inimesel. Tartumaale lisandus 20, Saaremaale 19, Võrumaale 15, Põlvamaale ja Valgamaale 13 uut nakatunut. Teistes maakondades lisandus alla kümne nakatunu ning vaid Hiiu- ja Lääne-Virumaal nakkusjuhtumeid ei tuvastatud. Üheksal juhul puudus registris testitu elukoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles