Kolmapäeval tutvustatakse Tammiste silla plaani (1)

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Tammiste sild tuleks plaanikohaselt kaherealine.
Tammiste sild tuleks plaanikohaselt kaherealine. Foto: Mailiis Ollino

Üle Pärnu jõe plaanitakse lähiajal ehitada veel üks uus sild ja jutt ei käi kolmandast sillast suvepealinnas, vaid rajatisest Pärnu–Rakvere–Sõmeru maantee ja Pärnu–Tori tee vahele. Nüüd on jõutud aga sinnamaale, et sel kolmapäeval tutvustatakse Sindi seltsimajas Tammiste silla keskkonnamõju hindamise programmi.

Tammiste silla ehituse plaan ulatub aastasse 2012, mil kehtestati Via Baltica teemaplaneering, mis näeb ette Pärnu suure ümbersõidutee, kuhu suunatakse praegu teel Tallinnast Riiga linna läbivad raskeveokid. Tegu on kavandatava 24,3 kilomeetri pikkuse maanteelõiguga, mis saab alguse Tori vallast Räägu külast ja taasühineb Pärnu–Ikla maanteega Häädemeeste vallas Reiu külas. Pärnu jõgi ületatakse uut, Tammiste silda pidi.

Kavandatav sild ületab jõge Sindi linna üldplaneeringu kaardi kohaselt vasakkaldalt vaadatuna uue surnuaia ja sealt lähedalt kulgeva kõrgepingeliiniga külgneval alal. Lõigu pikkus on 1,5 kilomeetrit. Kaardil järge vedades läheb see üpris lähedalt mööda Kalda tee elamurajoonist.

Kavandatava Tammiste silla asukoht.
Kavandatava Tammiste silla asukoht. Foto: Kuvatõmmis

Esimeses etapis kavandatav sild on 1+1-sõidurajaga ning ühenduses Pärnu–Rakvere–Sõmeru ja Pärnu–Tori maanteega ja seal tohiks sõita kuni 90 kilomeetrit tunnis. Asetus peab võimaldama silda tulevikus laiendada 2+2-rajaliseks mahuka teede ja silla ümberehituseta, lubatud suurim tunnikiirus hakkab siis olema 120 kilomeetrit.

Tänavu aprillis toimunud nimekonkursi rahvahääletusel sai 48 eri nimest enim hääli Tammiste sild.

Mullu jaanuaris uuendatud riikliku teehoiukava põhjal peaks Tammiste silla ehitus algama aastal 2024 ja kestma 2026. aastani.

Kolmapäevase kohtumise eesmärk on tutvustada rahvale projekti, mille käigus selgitatakse välja silla ja ühendusteede parimad lahendused ja selle mõju keskkonnale. Koosolek algab kell 18 Sindi seltsimajas ja samal ajal saab seda jälgida ülekandena veebikeskkonnas MS Teams.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles