Muinastuld tehes järgigem ohutusnõudeid

Kati Saagim
, veebilehe toimetaja
Copy
Lõket tehes ja lahtise tule puhul tuleb järgida kõiki tuleohutusnõudeid.
Lõket tehes ja lahtise tule puhul tuleb järgida kõiki tuleohutusnõudeid. Foto: Mailiis Ollino

Päästeamet tuletab nädalavahetusel tähistatava muinastulede öö eel meelde, et lõket tehes ja lahtise tule puhul tuleb järgida kõiki tuleohutusnõudeid.

“Lõkketegemisel tuleb hoolitseda selle eest, et lõkkekoha ümbrus oleks süttivast materjalist puhastatud ja lõkkes põletataks ainult selleks sobivat materjali: puhast puitu, pappi või paberit,” kordas päästeameti ennetustöö osakonna juhataja Viktor Saaremets üle ohutu lõkke põhitõed.

Tähtis on seegi, et lõkkepaiga juures oleksid igaks juhuks olemas esmased kustutusvahendid. Kuigi rannikualadel kustutusveest puudust pole, on oluline, et lõkkemeistril oleks käeulatuses ämber, millega vajadusel leeke summutavat vett ammutada. Ka vett võttes tuleb hinnata ohutust ja kui rannik on järsk ja raskesti ligipääsetav, tasub lõkke juurde varuda hoopis tulekustuti.

Lõke peaks metsast ja hoonetest jääma vähemalt kaheksa meetri kaugusele, suurema lõkke puhul kaugemalegi.

Kindlasti tuleb meeles pidada, et lõket ei tohi jätta hetkekski valveta.

Viktor Saaremets, päästeameti ennetustöö osakonna juhataja

“Kindlasti tuleb meeles pidada, et lõket ei tohi jätta hetkekski valveta. Kui tulest on juba küllalt rõõmu olnud ja seltskond soovib laiali minna, tuleb lõke kustutada ja selle ümbrus enda järelt ka korrastada ja koristada,” lisas Saaremets.

Mõne aasta eest kogus muinastulede ööl populaarsust taevalaternate lennutamine. Inimeste teadlikkus laternate ohtlikkuse ja nende keskkonnakahjulikkuse suhtes on iga aastaga kasvanud ja neid lennutatakse üha vähem. Päästeametki soovitab muinastulede ööl luua mõnusat meeleolu ohutult tehtud lõkkega.

Homseks prognoosib riigi ilmateenistus pilves selgimistega ilma. Mitmel pool sajab hoovihma ja tuule kiiruseks ennustatakse sisemaal neli kuni üheksa, rannikul puhanguti 13 meetrit sekundis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles