Ivo Pärnat: Nädalaga 100 töötut

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööturuameti Pärnumaa osakonnajuhataja Ivo Pärnat.
Tööturuameti Pärnumaa osakonnajuhataja Ivo Pärnat. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eile oli tööturuameti Pärnumaa osakonnas registreeritud 2319 tööotsijat ja pakkumisel 29 töökohta, millest vaid kolm on sel aastal lisandunud.


Tööturuameti Pärnumaa osakonnajuhataja Ivo Pärnat, kas üldse on mõtet end töötuna registreerima tulla?

Kindlasti. Peale abi tööotsimisel on meil pakkuda palju koolitusi. Näiteks ehitusviimistluse, aedniku, elektriku, tõstukijuhi, hotelliteenindaja, arvuti, pottsepa-kaminameistri, raamatupidaja, koka, müügiesindaja ja massööri koolitust.

Töötutele on koolitused tasuta.

Kui palju inimesi teilt abi otsib?


Arvel on meil 2319 tööotsijat, nädal tagasi oli neid 2214. Selle aasta sees on lisandunud 461 töötut. Koondatuid oli mullu 284, selle aasta algusest oleme registreerinud juba 176 koondatut.

Paljusid hoiab teie majast eemal kuuldus tundidepikkusest järjekorrast.

Jah, järjekorrad on mõnikord tõesti pikad, aga üldjuhul oleme suutnud inimese samal päeval vastu võtta. Mõni on eelistanud ankeedi kaasa võtta, et see kodus rahulikult ära täita ja järgmisel päeval tagasi tulla.

Kel soov, võib telefonitsi endale vastuvõtuaja kinni panna.

Kas kõik töötud tööotsijad hakkavad saama töötu abiraha?

See sõltub inimese eelnevast tegevusest ja sellest, miks ta töösuhe katkes. Kindlasti tasub tulla meie konsultandiga rääkima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles