Graafik ⟩ Pärnu haiglas suri üks koroonapatsient

Sirle Matt
, reporter
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Mailiis Ollino

Jätkuvalt on Pärnu haiglas ravil 14 koroonapatsienti.

Haiglas olijatest noorim on 24aastane ja vanim 88. Ravitavatest 12 on pärit Pärnust ja Pärnumaalt.

Viimase ööpäeva jooksul saadeti koju üks ravialune ja üks viidi üle mitte-COVID-osakonda teise haiglasse. Üks patsientidest, 86aastane naine, suri. Juurde tuli kolm haiget.

Kogu Eestis vajab COVID-19 tõttu haiglaravi 142 inimest ja möödunud ööpäeval suri neli koroonaviirusega nakatunud inimest

Tänahommikuse seisuga lisandus Pärnumaale 47 (13 protsenti) nakatunut. Kokku analüüsiti 371 proovi. Kogu riigis oli esmaseid positiivseid teste 589.

Huvi vaktsineerimise vastu on Pärnu linnas ja maakonnas tõusnud, kuigi ei ole nii kõrge kui augustis.

Kui septembri esimesel nädalal kaitsesüstiti Pärnumaal pisut üle 300 inimese, siis läinud nädalal oli see number poolesaja võrra suurem. Augusti keskele jäi nädal, mil süsti sai üle 1000 inimese. Pärnumaa vaktsineerimise koordinaatori Karmen Vesselovi hinnangul mängis huvi tõusus oma osa ühedoosilise Jansseni vaktsiini taastulek, kuid varasemast veidi rohkem süstiti eelmisel nädalal muidki vaktsiine.

Mõnevõrra kasvanud huvi kaitsesüstimise vastu ei iseloomusta ainult Pärnumaad. Vaktsineerimine kulgeb enam-vähem samas tempos kogu Eestis.

Pärnumaal teevad endiselt muret riskirühma kuuluvad eakad, kelle vaktsineerituse tase on palju madalam kui vaja. Vesselov avaldas lootust, et alaealiste kaitsepookimine kogub samuti hoogu, sest see aitab hoida õpilasi kontaktõppel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles