Äravahetamiseni sarnased: leia kümme erinevust EKRE ja Isamaa valimisplakati vahel!

Sirle Matt
, reporter
Copy
Pärnus Mai tänaval hääli püüdvad Isamaa ja EKRE valimisplakatid on sarnased: mõlemad lubavad Pärnust teha Läänemere pärli. Hüüdlause pärineb ilmselt Pärnumaa arengustrateegiast 2035+, kus on kirjeldatud maakonna arengu nelja stsenaariumi. Esimene ja kõige ambitsioonikam seab sihiks Pärnumaa kujundamise Läänemere pärliks. Pärli kujundit on eri aastatel kasutanud mitu erakonda. Näiteks kirjutas Sven Sester (Isamaa) 2017. aasta valimiste eel blogis, et Tallinnast tuleb teha Läänemere pärl.
Pärnus Mai tänaval hääli püüdvad Isamaa ja EKRE valimisplakatid on sarnased: mõlemad lubavad Pärnust teha Läänemere pärli. Hüüdlause pärineb ilmselt Pärnumaa arengustrateegiast 2035+, kus on kirjeldatud maakonna arengu nelja stsenaariumi. Esimene ja kõige ambitsioonikam seab sihiks Pärnumaa kujundamise Läänemere pärliks. Pärli kujundit on eri aastatel kasutanud mitu erakonda. Näiteks kirjutas Sven Sester (Isamaa) 2017. aasta valimiste eel blogis, et Tallinnast tuleb teha Läänemere pärl. Foto: Urmas Luik

Andres Metsoja on üks vähestest, kes tihkab välja öelda konkreetse rahasumma, kui palju plaanib Isamaa erakond Pärnumaal kulutada kohaliku omavalitsuse valimiste kampaaniale. “Oleme arvestanud summaga 20 000 ja 30 000 euro vahel,” sõnas partei siinse piirkonna juhatuse liige Metsoja.

Küsimusele, mida selle raha eest saab, vastab Metsoja naljatamisi, et ­pärast valimisi selgub, kui mitu mandaati rahvas andis.

Poliitik loetleb siiski, et kampaania raames tehakse kandidaatidele väli­reklaami, ilmub ajakiri, valmistatakse meeneid. Internetireklaam võetakse appi väiksemas mahus. Üleriigilistes meediakanalites ei ilmu Pärnumaal kandideerijate näopildid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles