Häädemeeste debatil võetakse ette piirkonna valupunkt

Kati Saagim
, vastutav veebilehe toimetaja
Copy
Avaliku arutelu põhiteemaks on viimastel aastatel kirgi kütnud Rannametsa–Ikla maantee äärse männimetsa tulevik.
Avaliku arutelu põhiteemaks on viimastel aastatel kirgi kütnud Rannametsa–Ikla maantee äärse männimetsa tulevik. Foto: Urmas Luik

Sel reedel toimub Häädemeeste seltsimajas avalik arutelu, kus põhiteemaks on viimastel aastatel kirgi kütnud luitemännikute tulevik.

Debatil osalevad vallas kandideerivate valimisliitude ja erakondade esindajad.

Vastused saavad näiteks küsimused, kuidas poliitikud toetaksid Metsepole kaitseala loomist Hädemeeste–Ikla vana maantee äärsetes riigimetsades ja mida poliitikud teeksid lageraie välistamiseks. Juttu tuleb sellestki, mida volikokku pürgijad arvavad Liivi lahte planeeritud meretuuleparkidest. 

Üritust korraldava MTÜ Rannamänniku Kaitseks liikme Kadri Kallaste sõnutsi on arutelule oodatud kõik huvilised, et saada aimu valimisliitude ja erakondade seisukohtadest. Peale selle saavad huvilised esitada poliitikutele oma küsimusigi või saata need korraldajale. “Küsimusi on hakanud juba laekuma,” tõdes Kallaste.

Avaliku arutelu eesmärgiks on aidata inimestel teha oma valimisotsus. “Meil on praegu võimalik valida uus vallavolikogu, mistõttu soovimegi teada sinna kandideerijate nägemust rannikumetsadest,“ rääkis Kallaste. “On väga oluline, et uus volikogu astuks kohalikega sama sammu.

Kõigil arutelul osalejatel tuleb esitada nõuetekohane COVID-tõend vaktsineerituse, läbipõdemise või varasemalt tehtud koroonatesti negatiivse tulemuse kohta. Eelmainitud tõendite puudumisel tuleb osalejatel siseruumides kanda maski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles