Sada peret pole veel linnalt koolitoetust taotlenud

Pärnu Postimees
Copy
Osa Pärnus esimesse klassi astunud koolijütside vanematest pole ranitsatoetuseks veel avaldust esitanud.
Osa Pärnus esimesse klassi astunud koolijütside vanematest pole ranitsatoetuseks veel avaldust esitanud. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus tuletab meelde, et Pärnu linn maksab esimese klassi lastele koolitoetust, mis on 100 eurot lapse kohta.

2021. õppeaastal Pärnus kooliteed alustanud 587 lapsest sai septembrikuu jooksul toetuse kätte 472 esimese klassi õpilast. Välja makstud toetuse kogusumma on 47 200 eurot.

Praegu on ülevaatamisel veel 14 taotlust, kuid saja lapse eest on taotlused veel laekumata.

Õigus koolitoetusele on Pärnu koolides esimesse klassi mineval lapsel ja tema vanemal, eestkostjal või hoolduspere vanemal, kui nende elukoht on rahvastikuregistri järgi Pärnu linn. See tähendab, et nii lapse üks vanem, eestkostja või hoolduspere vanem kui kooli minev laps peavad olema lapse koolimineku aasta 1. jaanuari seisuga ning ka toetuse taotlemise ajal Pärnu linna elanikud. Koolitoetust makstakse erakoolide õpilastelegi.

Toetuse saamiseks tuleb esitada taotlus e-keskkonnas ARNO, mis on kasutusel ka lapse elukohajärgse kooli määramisel.

Käimasoleval õppeaastal 1. klassi läinud laste eest saab koolitoetuse taotlusi esitada veel oktoobris, novembris ja detsembris. Toetused makstakse välja iga kuu pärast 20. kuupäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles