Ettevõtja kavandab Tõstamaale mereäärset hotelli veekeskuse ja rannapromenaadiga

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Meremaa Sadam plaanib ehitada praeguste hoonete asemele restoraniga hotelli, omaaegse suitsutsehhi asemele veekeskuse ning rajada rannapromenaadi ja Läänemere külastuskeskuse.
Meremaa Sadam plaanib ehitada praeguste hoonete asemele restoraniga hotelli, omaaegse suitsutsehhi asemele veekeskuse ning rajada rannapromenaadi ja Läänemere külastuskeskuse. Foto: Urmas Luik

Kui Värati sadama ümberehitus moodsaks sildumiskohaks oli mullu kevadel lõpule jõudnud, teatas Pärnu linnavalitsus, et otsib sadamale valdajagi. Kaua otsida ei tulnud, sest juba samal suvel soetas Meremaa Sadam OÜ Pärnu linnalt kunagise Tõstamaa kalakombinaadi territooriumi. Sama firma ostis erakätest ära seal­samas Tõstamaa külmhoonegi ehk kogu territoorium ühes sadamaga kuulub Meremaa Sadamale.

Mullune ja tänavune suvi kulusid peamiselt ala heakorrastamisele ja haljastamisele. Samas asunud ohtlikud, täielikult amortiseerunud hooned on suurelt jaolt lammutatud. “Territoorium on nüüd rahvale ja merele avatud, võsa on maha võetud ja rajatud kaunis liivaga kaetud supelrand,” nimetas Meremaa Sadama juhatuse liige Risto Kruusimäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles