Mudilased tegid algust Pärnu Postimehe kalendripiltide maalimisega

PP
Copy
Kalendrikunstnikele korraldab leht tänupeo ja laekunud pildid pannakse näitusele. Pildil võitjad-auhinnasaajad 2020. aasta jaanuaris.
Kalendrikunstnikele korraldab leht tänupeo ja laekunud pildid pannakse näitusele. Pildil võitjad-auhinnasaajad 2020. aasta jaanuaris. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu Postimehe ja kohalike ettevõtjate koostöös lükati selgi aastal käima koolieelikute joonistuskonkurss “Mina märkan!”. Väikesed kunstnikud on juba pintslid-pliiatsid haaranud ja esimesed pildid toimetusse laekunud.

Joonistuste hulgast valivad projektis osalevad ettevõtted välja oma lemmikud ja neist sünnib Pärnu Postimehe kalender, mida trükitakse umbkaudu 10 000. See jõuab aastavahetuse paiku kõigi lehetellijate postkasti.

Konkursi eestvedaja, Postimees Grupi maakonnalehtede müügiüksuse tootejuht Erkki Lumisalu meenutas, et säärane ajalehe, ettevõtete ja laste ühisettevõtmise idee sündis aastal 2014. “Eks neid ajalehekalendreid olnud tehtud, aga siis tuli mõte kaasata pered, noored lugejad, alustada lehelugejate kasvatamist juba mudilastest,” rääkis ta.

Põhilised kunstnikud on “Mina märkan!” võistlusel Pärnumaa lasteaedade kasvandikud, kel aitavad teemasid lahti mõtestada õpetajad. Varasematel aastatel pole haruldane olnud seegi, et oma töid tullakse toimetusse tooma kogu lasteaiarühmaga. “Lasteaiad on väga head koostööpartnerid,” märkis Lumisalu.

Projekti kaasatud ettevõtjad aitavad välja mõelda joonistusteemad, neid on vaja iga kalendrikuu kohta, peale selle esi- ja tagakaas. Etteantud teemadel laekuvad joonistused annavad Lumisalu jutu järgi võimaluse näha oma valdkonda ja tegemisi laste pilgu kaudu. “Laste vaatenurk on huvitav, seda ei oska keegi täiskasvanutest ette kujutada,” sõnas eestvedaja.

Aega töid konkursile saata on veel selle nädala lõpuni. Lumisalu julgustas osalema ka neid lapsi, kes lasteaias ei käi, ja avaldas saladuskatte all, et vastu võetakse needki tööd, mis jõuavad toimetusse tuleval esmaspäeval ehk 18. oktoobril.

Konkursi teemadega saate tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles