Päästjad murdsid memme aitamiseks tuppa sisse

Pärnu Postimees
Copy
Häirekeskus saatis mureliku naabri kõne peale päästjad memme kodu ust avama.
Häirekeskus saatis mureliku naabri kõne peale päästjad memme kodu ust avama. Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

Eile hommikupoolikul hakkas Papiniidu tänaval naaber muret tundma kõrval elava memme pärast, kelle toas küll tuli põles, kuid koputuse peale uksele ta ei tulnud. Lõpuks helistas naaber häirekeskusse, kust saadeti päästjad ust avama.

Kohale tulnud päästjad avasid jõuga ukse ja leidsid sealt põrandalt otsitava – eaka memme –, kes anti kiirabiarstide hoole alla. Selliseid juhtumeid esineb aga küllalt sagedasti.

Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Maris Mooritsa kinnitusel käivad päästjad sageli väljakutsetel, kus vanemad üksi elavad inimesed on kodus kukkudes viga saanud ega suuda enam ise püsti tõusta ega liikuda või on neil tekkinud ootamatu terviserike. “Halvemal juhul ootab kannatanu abi tunde, kuni keegi naabritest või möödujatest appihüüdeid kuuleb või mõni lähedane hädasolijast teada saab,” nentis Moorits.

Vanemate liikumisraskustega inimeste kodukeskkond tuleks Mooritsa soovitusel muuta kukkumiste ennetamiseks ohutumaks. “Selleks saab abi ja nõu küsida omavalitsuse sotsiaaltöötajatelt ning eakaid tuleb kindlasti tihedalt külastada.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles