Lugeja pilt: Rähnid ehitasid Pärnusse kolme korrusega pesa

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolme avaga rähni pesapuu Pärnu jõeääres.
Kolme avaga rähni pesapuu Pärnu jõeääres. Foto: Janar Post

Pärnu jõe ääres jalutanud Janar Posti fotokaamera ette jäi kolmekorruseline rähnipesa. Midagi sellist mees enda sõnutsi varem näinud ei ole.


“Kuulsin rähnide toksimist ja vaatasin üles. Kolm kohakuti asuvat rähnipesa jäi silma juhuslikult. Varem pole ma midagi sellist näinud,” seletas Post.



Posti jutu järgi askeldas pesa läheduses vähemalt kaks suur-kirjurähni, samuti mõni punarind.



Looduskaitsekeskuse Pärnu-Viljandi regiooni seire- ja teadustöö spetsialist Meelis Leivits arvas, et  tegu on tõepoolest rähni pesaavadega.



“Et puu diameetrit ei tea, ei oska aukude diameetrit täpselt hinnata. Avad tunduvad kuidagi väikesed - see viitab väike-kirjurähni võimalikule pesitsemisele,” seletas Leivits. “Iseenesest mitmeaugulistes pesapuudes midagi haruldast ei ole, neid juhtub ikka vahetevahel trehvama.”



Kaamera ette jäänud lind on Leivitsa kinnitusel suur-kirjurähn.



“Hoolimata majanduslangusest, elavad rähnid päris hästi, kui neil sellised kolmekorruselised majad on,” arvas omapärase linnupesa jäädvustanud mees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles