Tugev tuul kergitab merevee Pärnus kriitilise piiri lähedale

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Merevesi tõuseb homme hommikul kella seitsme ajal ennustuste kohaselt 150 sentimeetrit üle keskmise.
Merevesi tõuseb homme hommikul kella seitsme ajal ennustuste kohaselt 150 sentimeetrit üle keskmise. Foto: Mailiis Ollino

Ilmateenistus on andnud eelolevaks ööks ja homme hommikuks tormihoiatuse kogu Eestis. Tugev tuul toob kaasa merevee taseme tõusu ning häired elektrivõrgus ja praamiliikluses.

Täna on päeva esimene pool mõõduka edelatuulega ning kohatiste sajuhoogudega, pisut rahulikum. Pilvede vahelt piilub siin-seal päikegi. Ilm on üsna soe, 11–15 kraadi.

Samal ajal liigub Gotlandi poole uus aktiivne madalrõhuala, mis õhtul kiiresti süveneb ja selle vahetus läheduses hakkab meil saartel ja Liivi lahe ümbruses jõuliselt tugevnema edela- ja lõunatuul. Tulemas on selle sügise esimene torm. Vihmasadu ühes tugeva tuulega laieneb üle maa.

Eelolev öö ja homne päev (21.–22.10) tuleb kogu Eestis väga tormine. Aktiivne madalrõhuala liigub Soomest Karjala poole. Selle lõunaservas puhub meil tugev edelatuul, mis toob kaasa merevee taseme tõusu. Tallinna tehnikaülikooli meresüsteemide instituudi prognoosi järgi võib homme hommikul tõusta Pärnus merevee tase kuni 150 sentimeetrit üle keskmise. Pärnu kriitiline piir, kui vesi jõuab tänavatele, on 180 sentimeetrit üle Amsterdami nulli.

Tuule nõrgenemist on oodata alles reede õhtul lääne poolt alates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles