Õppepäev viis Sauga noored bussiga sõitma

Pärnu Postimees
Copy
Sõidu lõpus väljastati kõigile õpilastele tunnistus.
Sõidu lõpus väljastati kõigile õpilastele tunnistus. Foto: Erakogu

Sauga põhikooli õpilased läbisid targa bussisõitja koolituse, millega tuletati noortele meelde viisakus- ja ohutusreegleid ühistranspordis.  

Koolituse korraldas MTÜ Pärnumaa Ühistranspordikeskus (PÜTK), mille juhataja Andrus Kärpuki eestvedamisel said õpilased selgeks, mida ühissõidukis teha ei tohiks ja millised tagajärjed võivad olla valesti käitumisel.

Koolitus algas Sauga põhikooli bussipeatuses, kus lapsed istusid klasside kaupa linnaliinibussi, mis oli just õppepäeva tarbeks tellitud. Õpilastega sõideti 30 minutit ringi ja räägiti mitmesugustel teemadel. Samuti said lapsed esitada küsimusi bussis käitumise ning üleüldiselt busside kohta. Näiteks uurisid noored, miks bussi külge kaunistavad just pärnaõied ja mitu liitrit kütust sõitmiseks kulub. Peale selle rääkisid õpilased väga entusiastlikult oma lugusidki.

Koolitus algas Sauga põhikooli bussipeatusest.
Koolitus algas Sauga põhikooli bussipeatusest. Foto: Erakogu

Koolituse ajal olid sõidukis Kärpukile abiks Mati Rammulüüs ja Taimo Tammeleht, kes käitusid bussisõidu kestel meelega valesti, et lapsed olukorda kommenteeriksid ja välja tooksid, mida valesti tehti.

Sõidu lõpus väljastati kõigile õpilastele tunnistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles