Pärnu–Uulu neljarajaliseks ehitamine ampsab kohalike maatükke

Sirle Matt
, reporter
Copy
Aime Siitan näitab, et tema ja riigimaa uus piir hakkab jooksma otse puukuuri tagant. Perenaise parema jala juures on oranž märgis juba maas.
Aime Siitan näitab, et tema ja riigimaa uus piir hakkab jooksma otse puukuuri tagant. Perenaise parema jala juures on oranž märgis juba maas. Foto: Urmas Luik

Aime Siitan on üks neist, kes jääb Pärnu–Uulu tee neljarajaliseks ehitamise tõttu ilma osast maast. Teeäärne Sepa kinnistu on 79aastase Siitani sünnikodu. Isa pidas elumaja teises otsas omal ajal sepikoda. Kodu sai sedavõrd tee lähedale rajatud, et neil, kel ­häda käes ja sepa abi vaja, oleks lihtne ja lähedal meistri juurde sisse põigata.

Eakas naine näitab praeguselegi teele üsna ligi kasvavat vana mändi, mille otsas ta lapsena turnis. “Kui hea siin ronida oli,” meenutab ta. Suur mänd jääb tee-ehituse alasse. Tee piir hakkab jooksma puukuuri tagant, oranž märgiski on selle tähistamiseks juba maha pandud. Autod päris kuuri kõrvalt tulevikus mööda ei vuhise, sõidu­raja ja krundi uue piiri vahele jääb tee hooldusmaa ja tuleb müratõkegi. Kogu uue teelõigu peale ­Pärnust Uuluni on plaanis müratõkkeid püsti panna nelja kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles