Pelletitehases tootmisliini vahele jäänud töötaja vajas kirurgide abi (1)

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Pelletid. Pilt on illustreeriv.
Pelletid. Pilt on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Eile teatati häirekeskusele tööõnnetusest Tori vallas pelletitehases, kus inimene viga sai.

Kell 19.44 vajati päästjaid appi Kilksama külla, kus töötaja oli jäänud pelletitootmise liini vahele kinni. Päästjad koos kiirabiga vabastasid mehe lindi vahelt ja kiirabi viis ta haiglasse.

Pärnu haiglas tehti kannatanule operatsioon ja mehe ravi jätkub kirurgiaosakonnas.

OÜ Warmestoni Sauga tehases toimunud õnnetust kinnitas tehase juht Martin Linke, kelle sõnutsi on tegu sedavõrd äsjase juhtumiga, et ta seda kommenteerida ei oska. “Tegu oli alltöövõtja töötajaga. Kogume infot ega tahaks spekuleerida, mis juhtus,” jäi Linke napisõnaliseks. Ka ei ole veel teada, kas viga saanud töötaja oli kogenud või ametis uus. Tehasejuht kinnitas, et juhtunust on teavitatud tööinspekstiooni.

Tööinspektsiooni ennetuse ja teabe osakonna koordinaatori Kristel Plangi teatel kella kaheks nendeni tööõnnetuse teatist laekunud polnud. “Tööandja peab korraldama tööõnnetuse uurimise kümne tööpäeva jooksul pärast tööõnnetuse toimumist,” selgitas ta.

Tööõnnetuse uurimise tulemuste kohta tuleb raport koostada juhtudel, kui tööõnnetuse tagajärg on ajutine töövõimetus, raske kehavigastus või surm. Tööandja esitab raporti kannatanule või tema huvide kaitsjale ja tööinspektsioonile kolme tööpäeva jooksul pärast tööõnnetuse uurimise lõpetamist. 

Pärnumaal on tänavu 20. oktoobri seisuga toimunud 195 tööõnnetust, millest 62 olid raskete tagajärgedega. Võrdluseks registreeriti kogu möödunud aasta jooksul 59 rasket tööõnnetust.

Kergeid tööõnnetusi registeeriti 20. oktoobriks 133, mullu oli neid aasta jooksul kokku 172.

Tegevusalade lõikes juhtus tänavu Pärnumaal enim tööõnnetusi puidutööstuses (kuni 20. oktoobrini 32 juhtumit, mullu aastaga 28 juhtumit), ehituses (23, mullu 21) ja kaubanduses (20, mullu 24). 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles