Pärnu jätab gümnaasiumikatsed alles

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sisseastumiskatsed
Sisseastumiskatsed Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus otsustas tänasel istungil, et Pärnu linnas jäävad gümnaasiumidesse sisseastumiskatsed alles.


Pärnu linnasekretär Tiina Roht ütles Raadio Pärnule, et temale teadaolevalt teeb haridusministeerium praegu selle nimel tööd, et gümnaasiumikatsed oleksid seaduslikud. Seepärast ei välista Pärnu linn gümnaasiumisse sisseastumistestide ja katsete korraldamist. Pärnu linnavalitsus viis täna koolide vastuvõtu korrad kooskõlla Pärnu linnavalituse üldise korraga.



Pärnu Ülejõe gümnaasiumi direktor Margus Veri ütles raadiole, et kõik Pärnu gümnaasiumide direktorid on seda meelt, et katseid tuleb korraldada. Tema sõnutsi näitab praktika tihti, et õpilase hinne ja tegelik seis ei kattu ning tunnistuse järgi nelja-viielised õpilased ei pääse katsetel läbi.



Veri sõnutsi on koolidel üksnes tunnistuste põhjal raske valikut teha, sest paljudel õpilastel on keskmine hinne ühesugune ja siis on raske otsustada, keda võtta, keda jätta.



Kui veel mõni aasta tagasi ei teinud Pärnu mitu kooli oma koolis 9. klassi lõpetanud õpilastele katseid, vaid testisid vaid väljastpoolt tulijaid, peavad nüüd kõik õpilased gümnaasiumi pääsemiseks võrdselt katsed tegema.



Esimesse klassi tulevatele õpilastele katsete korraldamist Veri õigeks ei pea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles