Surjus päästeti vingu täis korterist mees

Pärnu Postimees
Copy
Päästjad said öösel väljakutse Surju keskusse. Pilt on illustratiivne.
Päästjad said öösel väljakutse Surju keskusse. Pilt on illustratiivne. Foto: Mailiis Ollino

Täna öösel kella poole nelja ajal andis turvafirma häirekeskusele teate, et Surju keskuses asuvas kortermajas on ühes korteris käivitunud Nublu tulekahju ja vingugaasi häire ning elanikega kontakti saada ei õnnestu.

Kohale kiirustanud päästjad tuvastasid joobekahtlusega inimese, kes ei olnud ahju küttes kas siibrit üldse avanud või oli selle sulgenud liiga vara ja viibinud pikemat aega vingu täis korteris.

Päästjad tõid kannatanu korterist välja ja andsid kiirabi hoole alla, kes ta haiglasse toimetas. Päästjad ventileerisid eluruumid. 

Päästekeskuse kommunikatsioonijuht tuletas meelde, et vingugaas on nähtamatu vaenlane ja kõige hullema aitab ära hoida selle varajane avastamine. Jaanuari algusest on vingugaasiandur kohustuslik kõigis kodudes, kus on puuküttel töötav ahi, kamin, pliit või katel.

Vingugaasimürgistuse esmased sümptomid on uimasus, iiveldustunne ja pearinglus. Raskematel juhtudel võib mürgistus tuua kaasa neuroloogilised häired, kooma ja surma. Kõige tundlikumad on vingugaasimürgistuse suhtes lapsed ning hingamiselundite ja vereringehaigusi põdevad inimesed ning eakad. Sageli ei osata kergemaid sümptomeid vingugaasiga seostada, mistõttu võib probleemi allikas tuvastamata jääda.

Päästeameti teatel on sel aastal saanud vingugaasimürgistuse vähemalt 44 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles