Pärnusse tuleb uus rulapark

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu Munamäe rulapargi disainlahenduse autor on Mind Work Ramps.
Pärnu Munamäe rulapargi disainlahenduse autor on Mind Work Ramps. Foto: Mind Work Ramps

Pärnu linnavalitsus kuulutas välja kesklinnas asuvasse Munamäe parki skate-pargi projekteerimise ja ehitamise riigihanke.

Uus rulapark ehitatakse betoonist. Riigihanke tingimuste kohaselt tuleb pakkumused esitada 5. jaanuariks, rajatis peab olema tellijale üle antud 20. juuniks.

Peale rulapargi plaanib linnavalitsus põhjalikult värskendada kogu Munamäe parki.

Munamäe pargi projekteerimishanke võitnud OÜ Kivisilla koostatud projekt näeb ette, et pargi Lõuna tänava poolsesse serva, kus praegu on liumägi ja tasakaalurada, võiks tulla välikohvik ühes väikelaste mänguväljakuga.

Pargi uuendamise käigus tehakse uued mäeharjale viivad trepid ja käsipuudki ning parandatakse nõlval vajunud ja uhutud kohad. Projekt näeb ette ka kelgurenni rajamist mäenõlvale.

Munamäe parki on kavandatud üsna mitu eri vanuses lastele mõeldud mänguväljakut. Parki on ette nähtud munakujuline purskkaevgi.

Kuna Munamägi on Pärnu keskuslinna populaarseim kelgumägi, piiratakse mänguväljakud osaliselt kunst- või siirdemuruga kaetud kujundlike nõlvadega, millelt saab ohutult liugu lasta.

Parki lisanduvad prügikastid, jalgrattahoidjad, joogiveepost ja välitualett, senisest märksa rohkem hakkab olema istepinke, peale selle tulevad puitterrassidega varjualused ja lamamistoolidki. Parki paigutatakse infotahvel ajalooliste fotode, pargivaadete ja -plaanidega.

Olemasolev korvpalliväljak sobib oma väljanägemiselt pargiruumi juba praegugi ja seal ei näe projekt ette suuri muutusi.

Munamäe pargiala plaanitakse uuendada etapiviisi: esimesena tehakse valmis betoonist skate-park ja seejärel uuendatakse ülejäänud ala. Et rajada Munamäe otsa kohvik, on linn muude lahenduste kõrval kaalunud erapartneri kaasamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles