Teed muutuvad erakordselt libedaks

Pärnu Postimees
Copy
Teeolud muutuvad lumesaju, tuisu ja jäävihma tõttu väga keeruliseks.
Teeolud muutuvad lumesaju, tuisu ja jäävihma tõttu väga keeruliseks. Foto: Arvo Meeks/Valgamaalane

Transpordiamet hoiatab, et täna öösel ja homme muutuvad teeolud väga keeruliseks lumesaju, tuisu ja jäävihma tõttu.

“Kutsume liiklejaid üles võimalusel mitte liiklusesse riskima minna. Kui kindlasti on vaja sõita, tuleb olla ülimalt ettevaatlik, vähendada kiirust ja suurendada pikivahet,” hoiatas transpordiameti taristu haldamise teenistuse direktor Raido Randmaa. “Paljudel on kodune kaugtöö võimalus ja homme on just õige hetk seda kasutada.”

Riigi ilmateenistuse andmetel tõuseb ööl vastu reedet tuul ja hommikuks jõuavad saartele lumepilved, teeb tuisku. Päeva peale liiguvad pilved edasi mandrile ja tugev tuul tõstab kerget lund üles, keerutab teedele tuisuvaale ja nähtavus halveneb. Suurem on oht, et keskpäevast lisandub jäävihm, mis jäitena kõigile pindadele külmub.

Teed ja tänavad muutuvad väga libedaks, sest temperatuur püsib mandril nii õhus kui maapinnal veel kümne miinuskraadi ligi, saartel tuleb külma kuni viis kraadi. Pärastlõunal jätkub temperatuuri aeglane tõus, kuid püsib endiselt miinuspoolel, vaid saartel tõuseb õhtul nulli ümbrusse.

Transpordiamet kinnitab, et kõik riigiteid hooldavad ettevõtjad teevad lume- ja libedatõrjet, aga ikkagi võivad teed järsku libedaks muutuda. Seetõttu on õige sõidukiiruse ja -stiili valimine eriti oluline. Lubatud suurim kiirus ei ole kohustuslik. Pimedal ja märjal ajal liigeldes tuleb hoida ohutut pikivahet ja vältida ohtlikke manöövreid.

Tee- ja sõiduolusid saab jälgida portaalist tarktee.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles